- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Корак ка здравој памети – „десетка“ из Тузле пример за бег из заблуда о Русији

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаМиралем Пјанић
Миралем Пјанић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2024
Пратите нас
Миралем Пјанић, један од најбољих босанскохерцеговачких фудбалера свих времена, покајао се због претходних изјава даваних о Русији и у наредном периоду биће становник Москве где ће носити дрес славног ЦСКА.
Пјанић, 34-годишњи Тузлак који је одрастао у Лулсембургу, легенда је великих клубова попут Роме, и Јувентуса, а на велику сцену, после лоших епизода у Барселони, Бешикташу и Шарџаху, вратиће се кроз дрес московских Армејаца.
Пјанић тиме постаје највеће појачање екипе коју са клупе као тренер води Србин Марко Николић, али у септембру 2022. године није било извесно да се тако нешто може догодити јер је, у заблуди, проговорио против одигравања пријатељске утакмице између БиХ и Русије.
„Чуо сам за одлуку да се утакмица игра. Челници Савеза знају мој став. Звали су ме, рекао сам шта мислим. Изненађен сам њиховом одлуком. Није добра одлука“, рекао је тада Пјанић.
Утакмица, нажалост, због политичких притисака није одиграна, а две године касније Миралем је кориговао став и пришао ближе здравом разуму.
„Веома сам срећан због потписа за ЦСКА. Не могу да дочекам деби. Знам много о ЦСКА, ово је велики клуб“, рекао је усхићени Пјанић по потпису уговора.
Његов земљак Елвер Рахимић, легенда московског ЦСКА, покушао је да објасни Миралемово понашање из претходног периода.
„На почетку свега што се дешава између Русије и Украјине у Европи је постојало само једно мишљење о томе. Вероватно је на све то утицало генерално политичко расположење у Европи. Политичари утичу на све, утичу на играче, на друштво у целини. Сада Миралим разумно размишља“, рекао је Рахимић.
Он је говорио и о односу према Русији у БиХ.
„Нико не мисли ништа лоше. Напротив! Нема проблема. Много наших играча је било и сада је у Русији. Ту су и људи из бивше Југославије, због свега тога однос према Русији је топао и добар“, истакао је Рахимић.
Руси ће, свакако, опростити Миралему што је био у заблуди, већ и јесу чим су га једнако добро и топло дочекали у Москви, а његов „преображај“ треба да служи као пример свима који и даље живе у заблудама.
„Пјанић је показао позитиван пример према целом свету. Дошао је да игра у Русији, да игра за ЦСКА, то је велика ствар и важније од свих речи“, наведено је из ЦСКА где ће босанскохерцеговачка десетка носити дрес са бројем 15.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала