- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Нисмо роботи!“

© AP Photo / David CliffХјунг-Мин Сон
Хјунг-Мин Сон - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2024
Пратите нас
Капитен фудбалера Тотенхема Сон Хјун Мин изјавио је да је потребно да се смањи број утакмица како би мечеви били квалитетнији.
Сон је критиковао критиковао пренатрпан календар такмичења и упутио апел фудбалским званичницима да то питање схвате озбиљно.
"Многи играчи су причали о томе и рекли праве ствари и мислим да је веома важно да неко заиста изађе и каже праве ствари. Фудбалски навијач жели да види квалитетну утакмицу, а не што више утакмица, не желите да видите играче који се муче са повредама. Дефинитивно је много утакмица, много путовања, понекад психички и физички нисте спремни", рекао је Сон на конференцији за медије.
Капитен Тотенхема се сагласио са Родријем који је такође изнео став да је потребно да се смањи број утакмица.
"Ми нисмо роботи и морамо тиме да се позабавимо и дефинитивно смањимо број утакмица како бисмо могли да играмо квалитетније. Мислим да би то требало да буде циљ. То је много посла, а према програму додато је још утакмица. Сити је у недељу играо против Арсенала, а у уторак против Вотфорда. То није чак ни флексибилно, можда је могло да се пребаци за среду уместо у уторак. Такође, мислим да Родри говори праве ствари, да играмо можда 50 или 60 утакмица, а не више од 70, мислим да то није фер", навео је јужнокорејски фудбалер.
Сон се осврнуо на могућност штрајка, уколико се ништа не промени.
"То је другачији сценарио, али на пример желим да кажем да је формат Лиге шампиона промењен да се одигра и више утакмица и мислим да то није прави начин да се брине о играчима", додао је капитен Тотенхема.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала