- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Паљба из артиљеријског оруђа 2С3 акација у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија

УЖИВО Лебедев: Руски удар на луку Измаил, Украјинцима у одбијању напада помагала ПВО Румуније

Пратите нас
Специјална војна операција у Украјини, дан 947. Руске снаге настављају офанзиву на подручју ДНР и ослобађају град за градом. Руска војска ушла је већ у Угљедар, а надомак је Покровска, стратешки важног града за Украјину.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
08:33 27.09.2024
06:48 27.09.2024
Оружане снаге Русије налазе се на периферији града Гуљајпоље у Запорошкој области, рекао је губернатор Евгеније Балицки.
06:43 27.09.2024
Током ноћи изнад Белгородске и Ростовске области оборено је девет украјинских дронова, саопштило је руско Министарство одбране.
06:42 27.09.2024
Више објеката у украјинској луци Измаил оштећен је у ударима руских снага, укључујући складишта западне оклопне технике, саопштио је координатор николајевског проруског покрета отпора Сергеј Лебедев.
Он је додао да је ПВО Румуније учествовала у одбијању руског напада на Измаил, као и да су два румунска ловца ушла на украјинску територију.
06:39 27.09.2024
Русија у потпуности осигурава нуклеарну безбедност Запорошке нуклеарке и могућност да је украјинске снаге заузму не постоји, рекао је у интервјуу за Спутњик губернатор Запорошке области Евгеније Балицки.
"Могу да кажем две ствари. Прво: тај објекат противник не може да заузме, десанти преко реке нису могући. Друго, у пуном обиму осигуравамо безбедност објекта и нуклеарне претње нема", рекао је Балицки.
06:36 27.09.2024
Ситуација око Угљедара је критична и украјинске снаге би требало да се повуку из града, рекао је за украјинску телевизију бивши представник за медије Генералштаба украјинских Оружаних снага Владислав Селезњов.
"Потпуна доминација руских снага и технике на том делу фронта, на неким положајима имају осам пута више ресурса него ми", рекао је он и додао и да руска војска има предност и када је реч о авијацији док Украјинци немају начина да се од ње заштите.
Немамо довољно артиљерије за успешну контрабатеријску борбу, навео је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала