- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Саша је упозорио – а онда осетио на „својој кожи“

© AP Photo / Jean-Francois BadiasАлександар Зверев
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
Пратите нас
Александар Саша Зверев, немачки тенисер руског порекла, открио је да има упалу плућа са којом се мучи већ неко време и истакао је да није сигуран када ће поново моћи на терен.
Током Лејвер купа упозорио је Саша Зверев на велики проблем тенисера који се суочавају са претрпаним распоредом и том приликом истакао је да страхује да би због тога играчи могли да имају здравствених проблема, а онда се управо то њему и догодило.
„Нажалост, дијагностификовано ми је запаљење плућа и не знам када ћу поново да играм. Ова ситуација објашњава моје физичке проблеме последнњих месеци. Морам да чувам своје здравље како бих се вратио на терен што је могуће раније“, рекао је Зверев.
Да се не осећа добро схватио је већ у Хамбургу после Вимблдона.
„У Хамбургу сам схватио да нешто није у реду, много брзо сам се замарао. Моји тренинзи у Паризу уопште нису били интензивни“, рекао је други рекет света који је на том турниру изгубио у финалу од Артура Фиса.
После Хамбурга видело се да је Зверев далеко од своје најбоље форме, што је било изненађујуће с обзиром на то да је имао неколико сјајних месеци ове године посебно током сезоне на шљаци.
Тенисер руског порекла у једном тренутку био је играч са највише победа у сезони, али испоставило се да му велики број мечева није ишао у корист иако га је довео до другог места на АТП листи.
Зверев још није одјавио турнире у Кини, али се очекује да то учини. То би могао да искористи Карлос Алкарас који би се освајањем титуле у Пекингу поново попео на друго место.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2024
СПОРТ
Остаје жал због Кецмановићевог пораза – Алкарас фуриозан у Кини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала