- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Синер победио Руса, па причао о жалби: „Разочаран сам“

© AP Photo / Luca BrunoЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
Пратите нас
Италијан Јаник Синер који је ове суботе поново на стубу срама због допинга и поднета је жалба због допинг скандала у ком се нашао прошлог месеца, победио је у у осмини финала турнира у Пекингу Руса Романа Сафијулина – 3:6, 6:3, 6:3.
Први рекет света успео је после преокрета да елиминише Руса и да оправда улогу фаворита, упркос томе што је настављена прича о допинг афери, чији је он главни актер.
Два сата и 22 минута борбе у Пекингу било је потребно Јанику Синеру да победи Руса Сафијулина, који је успео да реши први сет у своју корист резултатом 6:3, али је наредна два изгубио идентичним резултатом.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
СПОРТ
Тотално „помрачење“ – Хамад стао на корак од финала
„Грешник“, који би због жалбе Светске тениске антидопинг агенције (WADA) модао да буде кажњен и са чак две године забране играња тениса, играће у четвртфиналу турнира у Кини против Чеха Јиржија Лехечке.
Он је, такође у три сета, елиминисао Шпанца Роберта Баутисту Агута – 3:6, 6:2, 6:1.
Иначе, Јаник Синер се огласио после победе над Русом Сафијулином и дао је своје виђење ситуације око жалбе због допинг скандала.
„Не можемо да контролишемо све, зар не? Јасно је да сам веом разочаран и такође сам изненађен том жалбом, да будем искрен. Јер, имали смо три саслушања и сва три завршила су се врло позитивно за мене. Знате, нисам то очекивао. Знао сам већ неколико дана да ће се жалити и да ће данас бити званично, тако да... Увек говоримо о истој ствари, можда само желе да се увере да је све на свом месту. Али да сам изненађен жалбом, јесам“, рекао је Италијан.
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
СПОРТ
„Грешник“ се ипак није извукао – прети му две године суспензије
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
СПОРТ
Саша је упозорио – а онда осетио на „својој кожи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала