- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Земљотрес у НБА са епицентром у Њујорку – готово је!

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
Пратите нас
У ноћи између петка и суботе по средњеевропском времену у НБА лиги се догодио озбиљан трејд, у ком су учествовала три клуба, а у центру пажње нашао се Карл-Ентони Таунс који је из Минесоте прешао у Њујорк. У супротном правцу отишао је Џулијус Рендл и Донте ДиВићенцо.
Нису у послу због код је подрхтавала Америка, а Њујорк био епицентар, учествовали само Минесота и Никси, већ је битну улогу у читавој причи имао и трећи клуб – Шарлот Хорнетси.
Они су добрано помогли да трејд може да „издржи“, односно да прође са финансијског аспекта и они ће као „захвалницу“ за свој напор добити пикове на драфту, с тим што још није познато које тачно.
Током читавог лета била је актуелна прича између Минесоте и Њујорка да снажни центар Карл-Ентони Таунс напусти „Вукове“ и појача Никсе, што се на крају и договорило, док ће Минесота добити фантастичног Рендла и Донтеа ДиВинћенца.
КАТ је претходне сезоне убацивао у просеку 21,8 поена, уз 8,3 ухваћених лопти, а у новом клубу сарађиваће са старим тренером Томом Тибодоом, под чијим будним оком је играо за Вулвсе читаве три сезоне, у периоду од 2016. до 2019. године.
Када је у питању Џулијус Рендл који ће од 22. октобра када буде почела нова НБА сезона уписати званичан деби за „Вукове“, он је просечно постизао 24,2 поена уз девет скокова прошле сезоне, пре него што је теже повредио раме на самом почетку године.
Дерик Роуз - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2024
СПОРТ
Званичан крај велике каријере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала