- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Тотални неуспех“: Кијев у паници после посете Зеленског САД

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаЗеленски и Бајден
Зеленски и Бајден - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2024
Пратите нас
Посета Владимира Зеленског САД претворила се у тотални крах што ће донети озбиљне проблеме, рекао је Олег Соскин, некадашњи саветник бившег украјинског председника Леонида Кучме.
„Посета Зеленског Сједињеним Државама је тотални неуспех ако се узму у обзир односи са републиканцима, Трампом и председником Представничког дома Џонсоном и свим другим“, рекао је Соскин.
Све израженија реторика Трампа у духу недавне изјаве да је Украјина уништена, повезана је са тим што је Зеленски довео ствари до катастрофе.
„Дефиниција да Украјине више нема у суштини значи да је Зеленски довео УКрајину до катастрофе. То је фактички крах режима Зеленског“, навео је он.
Зеленски је претходних дана боравио у САД, где се састао са председником Џозефом Бајденом с циљем да од њега добије дозволу за примену оружја великог домета за нападе на Русију, међутим, Бела кућа након сусрета није саопштила да је променила досадашњи став о забрани.
Шеф кијевског режима се састао и са републиканским кандидатом за председника САД Доналдом Трампом који је изразио наду да ће, ако победи на изборима, успети да нађе добро решење за обе стране у сукобу и пре инаугурације 20. јануара.
Непосредно пре сусрета рекао је за Зеленског да је трговац који сваки посету Америци заврши тако што понесе са собом помоћ у износу од више милијарди долара.
Председник Представничког дома Мајк Џонсон избегао је да се састане са Зеленским због скандала око посете фабрици оружја у Пенсилванији, што је окарактерисао као мешање у амерички изборни процес.
Амерички медији су пренели да је Пентагон био укључену организовање те посете, а представница Беле куће да је посету тражио Кијев и да републиканци треба да престану са оптужбама на њихов рачун.
Амерички председник Џозеф Бајден и украјински лидер Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2024
СВЕТ
Посета Зеленског фабрици муниције у Пенсилванији - фаул и за демократе и за лидера кијевског режима
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала