- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Ракетни систем искандер М у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија

УЖИВО "Искандерима" уништено складиште муниције у Дњепропетровску

Пратите нас
Специјална војна операција у Украјини, дан 948. Руска војска наставља успешно да ослобађа територију ДНР и да се обрачунава са украјинским јединицама у пограничним деловима Курске области. На херсонском правцу украјинске снаге су ослабљене.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
08:59 28.09.2024
Руска војска је "искандерима" уништила складиште муниције за ракетне системе украјинских Оружаних снага у фабрици "Јужмаш" у Дњепропетровску, саопштило је руско Министарство одбране.
07:17 28.09.2024
Током ноћи изнад Белгородске и Курске области оборено је пет украјинских дронова, саопштило је Министарство одбране.
07:10 28.09.2024
Украјинске јединице на херсонском правцу су ослабљене јер је један део њих пребачен у Донбас и у Курску област, рекао је за Спутњик губернатор области Владимир Саљдо.
Он је навео и да су украјинске снаге потиснуте са леве обале Дњепра и са највећих острва у делти реке.
07:09 28.09.2024
Украјински војници који су обучени за управљање тенковима НАТО месецима чекају на јужнодоњецком правцу у позадини испоруку технике, рекао је за Спутњик украјински заробљеник Владимир Куско.
"Неколико војника које знам ишли су на обуку за 'леопард' . Обучавали су се 30 дана а сад или нема технике или нема довољно посада", рекао је он.
Куско је за Спутњик испричао и како је мобилисан - док је шетао са синовима парком у Сумској области појавили су се запослени у војном одсеку и одвели га у аутомобил. Лекарски преглед је прошао по хитном поступку и пар дана касније био је већ на фронту.
07:06 28.09.2024
Најновији руски борбени хеликоптери Ка-52 М "алигатор" извели су напад авијационим ракетама на живу силу и технику украјинске војске у пограничном делу Курске области, саопштило је руско Министарство одбране.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала