- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан лако победио Лалатовићеву Младост и прекинуо црну серију

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићМихајло Илић
Михајло Илић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2024
Пратите нас
Фудбалери Партизана победили су Младост у Лучанима резултатом 3:1 (2:1) у 10. колу Суперлиге Србије. Иако су у уторак остали без тренера, након што је Александар Станојевић поднео оставку после катастрофе у дербију, црно-бели су, док чекају понедељак и долазак Сава Милошевића разбили Лалатовићеву Младост.
Очекивало се да ће „грогирани“ Партизан са Бранком Вукашиновићем, као привременим решењем, имати муке у Лучанима, против одличне Младости која је пред ово коло делила врх Суперлиге са Црвеном звездом и ОФК Београдом, али се то није догодило.
Догодило се нешто потпуно супротно, уједно је прекинута и црна серија од осам утакмица без победе у свим такмичењима.
Иако су домаћини први запретили и имали велику шансу преко Ћирковића на самом почетку, већ у 12. минуту Саша Стаменковић је први пут капитулирао.
После одилчно изведеног корнера, штопер и повратник у Хумску из Болоње Михајло Илић је главом закуцао лопту у мрежу.
Ређале су се прилике пред голом Лучанаца, а у 26. је Ђорђе Јовановић дуплирао предност на асистенцију Ковача.
Могло је до краја полувремена да буде и 4:0 и 5:0, али је Гајас Захид погодио стативу, Јовановић је траљаво реаговао и промашио је зицер, док је Зубаиру уздрмао пречку.
Младост је ипак до одласка на велики одмор успела да преполови предност Партизана и то из пенала, који је у 45. минуту хладнокрвно реализовао Александар Пејовић. Претходно је Мујакић скривио најстрожију казну.
У наставку сусрета Партизан је поново стекао два гола предности. Прво је Трифуновић погодио пречку, да би у 57. минуту уследио ефектан погодак Ковача. "Отворио" је стопало и погодио малу мрежу са 20ак метара.
Претила је Младост до краја сусрета, покушавала да смањи резултат, али је Александар Јовановић био непремостива препрека.
Партизан је после освајања три бода у Лучанима прескочио Војводину, Зелезничар из Панчева, ТСЦ и Раднички Крагујевац, те се налази на шестој позицији на табели Суперлиге Србије.
Први се после утакмице обратио Ненад Лалатовић, тренер Младости.
„Примили смо наивно голове, дао нам је играч гол из петерца, Партизан има квалитет, постигао је и други гол. Били смо бољи ривал у другом полувремену, али те онда Партизан казни, гол Ковача је преломио утакмицу“, навео је Лалатовић.
Своје виђење је дао и привремени тренер Партизана Бранко Вукашиновић.
„Ово је само блага стабилизација. Ја сам веома срећан што сам водио ову утакмицу, али сам ову утакмицу победио на Станојевићеве карте. Ово је победа за њега“, навео је Вукашиновић.
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2024
СПОРТ
„Лазар може да буде кључан!“ – похвале на рачун талентованог Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала