- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: Бајден је постао ментални инвалид а Камала је таква рођена

© AP Photo / Charlie NeibergallДоналд Трамп на предизборном скупу
Доналд Трамп на предизборном скупу - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2024
Пратите нас
Републикански председнички кандидат Доналд Трамп је одржао у Висконсину један од својих најоштријих говора против имиграната који су илегално прешли америчку границу и починили злочине а своју противкандидаткињу, демократу Камалу Харис назвао менталним инвалидом, навели су амерички медији.
Трамп, који је, како пише „Њујорк тајмс“, често доводио у питање менталне способности председника САД Џозефа Бајдена, рекао је на предизборном скупу у Висконсину да је Бајден постао ментални инвалид а да је Камала таква рођена.
Он је оптужио Харисову, која је у петак посетила америчко-мексичку границу, за то што су неки мигранти починили злочине након што су илегално ушли у САД, тврдећи да је одговорна за брисање америчке границе, преноси АП.
"Ослободићу Висконсин од масовне мигрантске инвазије. Ослободићемо земљу", рекао је бивши амерички председник.
Трамп је изразио наду да ће фрустрација због илегалне имиграције резултирати гласовима у Висконсину и другим кључним државама, осудио је људе који прелазе границу између САД и Мексика називајући их "отровом за крв земље" и обећао је да ће, уколико буде изабран, спровести највећу депортацију у америчкој историји.
Током свог говора републикански председнички кандидат био је окружен постерима који приказују илегалне мигранте ухапшене због почињених убистава и других насилних злочина и транспарентима "Зауставити имигрантски криминал" и "Депортујте одмах илегалце".
Према званичним подацима америчке владе око седам милиона миграната ухваћено је у илегалном преласку границе САД и Мексика током Бајденове администрације, што је рекордно висок број који је подстакао критике Трампа и републиканаца на рачун Харисове и Бајдена.
Сарафина Читика, портпаролка Камале Харис, рекла је након Трамповог говора да он нема ништа инспиративно да понуди америчком народу - само мрак.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала