- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Војници Јужне групе трупа Министарства одбране Русије, СВО - Sputnik Србија

УЖИВО Руске снаге ослободиле још једно место у ДНР; Жестоке борбе у центру Угљедара

Пратите нас
Специјална војна операција у Украјини, дан 950. Руске снаге уништавају противника из Курске области – украјинска војска до сада изгубила више од 18,5 хиљада људи. Наставља се ослобађање ДНР и ЛНР. Током ноћи одјекивале су експлозије широм Украјине, укључујући и Кијев.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
11:29 30.09.2024
Посета Владимира Зеленског Сједињеним Америчким Државама била је „веома тешка“, рекао је шеф његовог кабинета Андреј Јермак.
„Била је то веома тешка, али веома важна посета, у смислу садржаја и времена“, рекао је Јермак, коментаришући посету Зеленског САД.
11:09 30.09.2024
Руске снаге ослободиле су насељено место Нелеповка на дзержинском правцу у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.
10:28 30.09.2024
Руске снаге свакодневно побољшавају позиције у Угљедару у ДНР, рекао је лидер ДНР Денис Пушилин за ТВ „Русија 24“.
Утврђени украјински рејони Угљедара не заустављају руске јединице.
„Тамо се бори 29. армија Источног војног округа. Показују изванредне резултате“, казао је он.
Како је додао, украјинске снаге су успеле да пребаце појачање у Угљедар, али су то углавном мобилисани војници који се предају руској војсци.
Украјинска војска је у Уг љедару од 2014. године градила утврђења и подземне пролазе који се протежу километрима. Руска војска је већ успела да продре у њих, рекао је Пушилин,
10:25 30.09.2024
Украјински војници су се понашали као фашисти према цивилима у Новогродовки у ДНР, рекао је за Спутњик становник Новогродовке, Игор.
По његовим речима, када су руски војници прилазили граду, Оружане снаге Украјине су имале директно наређење од команде да сравне град са земљом, отерају локално становништво, убијају све редом.
„Између нациста, нацистичке Немачке и данашње Украјине нема никакве разлике“, рекао је он.
Руска војска је ослободила Новогродовку у ДНР 8. септембра.
09:04 30.09.2024
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2024
СВЕТ
„Хладан дочек“: Зеленски није остварио циљеве током посете Америци
09:04 30.09.2024
Маринци из групе трупа „Север“ заузели су још један утврђени положај Оружаних снага Украјине у близини насељених места у пограничном региону Курске области, саопштило је руско Министарство одбране.
Маринци су у нападу уништили војну технику украјинских милитаната, а такође су очистили све ровове. Уништили су технику украјинске и западне производње, заробљени су украјински војници, заплењена је муниција.
Према подацима Министарства одбране, руске трупе су у претходна 24 сата елиминисале више од 400 украјинских војника и уништиле су девет оклопних возила у пограничном делу Курске области, укључујући и лансер чешке производње РМ-70 „вампир“.
09:04 30.09.2024
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2024
РУСИЈА
Путин: Остварићемо све циљеве – истина је на нашој страни /видео/
07:31 30.09.2024
Борбе за ослобођење Угљедара у ДНР настављају се у централном делу града, рекао је копредседавајући координационог савета за интеграцију нових региона Владимир Рогов.
„Наши момци су напредовали до центра града. Жестоке борбе се настављају, наше јуришне трупе су већ у централном делу“, рекао је Рогов.
07:22 30.09.2024
Украјинске снаге извеле су напад дроновима на село Октјабрски у Белгородском округу и том приликом је погинуо борац из јединице за самоодбрану, док је један цивил рањен.
07:16 30.09.2024
Колоне Оружаних снага Украјине нашле су се на удару у Кривом Рогу и Бериславу, саопштио је координатор проруског покрета отпора из Николајева Сергеј Лебедјев.
Како је додао, руска војска је погодила још једну колону и складиште у граду Бела Црква у Кијевској области. Поред тога, на мети руских снага нашли су се и украјински војници у Виници.
07:06 30.09.2024
Руске снаге ноћас су извеле више од десет напада на Кијев и предграђа, саопштио је координатор проруског покрета отпора из Николајева Сергеј Лебедјев.
„Гађани су Кијев и предграђа, као никада. Више од десет погодака“, рекао је он.
Такође је истакао да су на мети напада били Житомир и предграђа, као и град Смела у Черкаској области.
Украјински медији су ноћас такође писали да одјекују експлозије у Кијеву. У граду су се оглашавале и сирене за ваздушну опасност. Током ноћи је узбуна била на снази у Кијевској и још 11 украјинских области.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала