00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:00
30 мин
СВЕТ СА СПУТЊИКОМ
Хоће ли самит Брикса у Казању променити ток историје и засенити све догађаје ове године?
17:00
60 мин
ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ
Бошко Миловановић: Митрополит Амфилохије – човек јеванђеље
20:00
59 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обраћање нове управе Партизана – говорили Љајић, Мијатовић и Лазовић /видео/

© Фото : ФК ПартизанПредраг Мијатовић, Расим Љајић, Данко Лазовић
Предраг Мијатовић, Расим Љајић, Данко Лазовић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2024
Пратите нас
Расим Љајић, Предраг Мијатовић и Данко Лазовић, чланови радне комисије за вођење ФК Партизан, обратили су се јавности на конференцији за медије.
Партизан Хумска - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2024
СПОРТ
„Гробари“ окончали бојкот: „Сунце је најлепше изнад Хумске“
Ток конференције сте могли да пратите у видео-прилогу:
Најпре се обратио Љајић.
„Овој конференцији присуствује и Предраг Мијатовић и Данко Лазовић. Ми смо овде разматрали организацију, подељена су задужења, договорили смо динамику састанака и најмање једном недељно ћемо се састајати и разматрати сбве проблеме и покушати да дајемо решења за текуће проблеме у функционисању клуба. Спремни смо да се ухватимо у коштац и засучемо рукаве. Спремни смо за бољу атмосферу за изградњу бољег и успешнијег Партизана. Зато је јако значајна одлука навијача да се врате. Очекујемо их већ против Чукаричког и то ће бити подршка свим осталим Партизановцима да их подрже“, навео је Љајић.
Уследило је излагање Мијатовића.
„Ова прича је започета скоро, али ту смо потпуно свесни шта нас чека, какав нас рад чека, колико ћемо напора уложити да створимо нешто ново, Нисмо дошли да обећавамо, него да радимо. Ухватићемо се у коштац са свим текућим проблемима. Ту је много ствари које треба урадити и требаће нам много времена. Ја бих био најсречнији да имам један чаробни штапић, да ударимо њиме и да решимо све. То је реално. Када је неко спреман да ради нешто ново и да решава проблеме, прво мора да сагледа реално стање онога чиме се бави. Ми смо добили неке информације, погледали смо то нешто на брзину и сусрели се са неким чудним стварима, али решаваћемо их, ићи ћемо у том правцу. Нама је потребна позитивна енергија која се црпи од наших навијача. Лако је бити Партизановац када иде добро, тешко је бити Партизановац овако. Ја сам много пута имао ситуацију да имам конференције и у већим клубовима, али сада сам узбуђен, не бих рекао да имам трему, верујте позитивно узбуђен. Са јако јасном идејом шта хоћемо. Али морам да тражим време“, рекао је Мијатовић.
Говорио је и о сарадњи са Лазовићем.
„Морамо Данко и ја да направимо озбиљну анализу спортског сектора и требаће нам за то времена. У фудбалу нема пуно времена, утакмице се играју на седам дана. Имали смо тешку утакмицу јуче, то је тај преокрет, заокрет. То је сада оно што сви хоћемо да урадимо, спортски и када су све друге структуре ту. Генерално спортски сектор припада Данку и мени и ми ћемо доносити одлуке. Биће ту и непопуларних одлука. Не желим никога да плашим, али да је све како треба ми не бисмо били ту. Пошто није тако, хајде да сви смогнемо снаге да Партизан крене неким новим путем“, рекао је Мијатовић и наставио:
„Немам никакав страх, поготово спортске природе. Ми смо у кући Партизана и Партизан је наш. Немамо никакав проблем да доносимо тешке и непопуларне одлуке. Биће расправљене са људима са којима треба. Није никакав проблем да се суочимо, само нам треба подршка. Ако нема вас, вас медија, ако нема навијача у највећем могућем броју, показаће да смо направили тај савез, да смо тело које ће да дише у правцу дешавања у ситуацији која је јако, јако компликована. Добијали смо информације. Овде је све, овде је буквално све. Тешка је ситуација, али не и нерешива. Заједно са вама, али са стотинама и стотинама хиљада навијача“, додао је Мијатовић.
„Ми морамо да нападнемо, све сфере, свакога ко није у нашој линији деловања и гледања. Да немамо никаквих сентименталности да ли је неко наш бивши играч и како се зове. Имам искуства у томе јер сам пре много година преузео Реал Мадрид када је био три године без титуле, па сам се некако изборио са њима, ја мислим да ћу да се изборим и са овом ситуацијом. Верујем да то може, биће апсолутна транспаренција. Пре него што урадите или објавите нешто, питајте“, поручио је Мијатовић.
Обратио се и Лазовић.
„Драго ми је шпто сам овде јер мислим да је сада најлепше бити Партизановац. Драго ми је да постоје Партизановци који су спремни да помогну нагомиланим проблемима, којих има много, али нису нерешиви”, навео је Лазовић.
Мијатовић је говорио о одлуци да дође у клуб.
„Ја и даље не знам како сам ја овде и зашто. Ми смо се два пута срели, прекјуче смо донели ту одлуку, ја сам дошао са састанка и рекао да не могу да верујем да сам ту. Мада свака част Расиму јер ме је наговорио. Ја сам овде дошао без икаквог интереса. Нешто ме зове изнутра, добијам информације, зову ме неки од вас, увек сам био благ, наклоњен, али сада јер имам јасну слику јер ме је Расим наговорио да дођем. Ту сам, свестан свега и у крајњој линији не бисмо били ту да је другачије. Људе занима само оно јуче, само утакмицу и 90 минута и то је нека слика нас у клубу. Користим ово питање да кажем и пошаљем поруку, Разговарали смо са Савом Милошевићем који има моју апсолутну подршку. Сада нам не треба Гвардиола, него Саво Милошевић. Не треба нам ни неки ко зна какав генерални директор него Данко. Јер су Партизановци”, истакао је Мијатовић.
Љајић је открио да је имао састанак са навијачима.
„Ја сам са навијачима причао пре десетак дана када сам се питао да ли да прихватим ово или не. Тада су истакли да ће се вратити на трибине онда када се промени управа. Они су били врло скептични да ће се то десити. Ја сам добио саопштење да се враћају, та одлука је разумна и треба да је следе сви навијачи и да дођу“, навео је Љајић.
Лазовић о послу:
„Што се тиче шта ћемо да радимо? Све! Јер ништа не ваља. Прво мора да се установи неко стање. Хајде дајте нам мало времена, причаћемо са свима, доносићемо разумне одлуке, али сваки сегмент је битан. Школа је носилац нашег клуба кроз историју је јако битна, али сезона је у току, имамо први тим. Све је то набацано у једно јако тешкој ситуацији у нашем клубу. Причамо са свима у клубу, нећемо доносити радикалне одлуке јер нису у интересу. Али врло брзо ћемо донети одлуке“, навео је Лазовић.
Мијатовић о свом присуству:
„Ја не живим дуго година у Србији, То није никакав хендикеп јер можеш да будеш увек присутан. Истина је да је физичка присутност јако битна и ја ћу често долазити. Од данас када сам ја у питањју апсолутна транспарентност. Нећу се преселити у Београд, али ћу бити чешће присутан, што физички што путем апликација. Настојаћу да буде што више физички. Битно је да је Данко ту, он ће бити свакодневно на располагању. Направиће се детаљна анализа свега што се дешавало, а на основу тих анализа доносиће се адекватне одлуке. Ту смо да решавамо одређене проблеме. Ја знам да је тешко када је првенство у току јер армија навијача очекује да ће све одједном да цвета. Неће, али ће цветати једна ствар, а то је жеља, упорност, а за то нам требају навијачи. Сви, да весламо па докле догурамо, а мислим да можемо далеко“, додао је Мијатовић.
И Мијатовић о послу који следи:
„Ја ћу бити кратак. Ми ћемо направити детаљну анализу. Не знам колико ће нам времена требати. Знам да је сада популарно да неко реже, да остави утисак да нешто мења. Наша идеја није таква, не треба да журимо. Да ли ћемо се појачати у јануару? Не знам, али највероватније нећемо, нећемо јер вероватно нећемо моћи. Да ли ћемо пробати да нешто урадимо? Вероватно хоћемо. Али има текућих ствари које су већи приоритет од појачања. Морамо да причамо о томе шта смо затекли. Не тражимо кривца, али треба да тражимо решење. Па када једном посложимо све, па ћемо имати времена да се питамо ко је крив. Само имамо времена да се максимално посветимо. Вероватно ћемо доносити и погрешне одлуке. Дајте нам простора и времена и позитивне енергије“, поручио је Мијатовић.
Љајић о уштедама.
„У овом тренутку Партизан има дуг. Ово је као и у свакој фирми, када нема већег прихода морате да штедите где можете. Партизан плаћа 319 плата, од тога 55 играчких. Не можемо да уштедимо на раднику, морамо да крешемо велике плате где се то може. За спортски сектор, Пеђа и Данко ће да виде каква је ситуација, постоји ли ту простор за уштеде. Али на годишњем нивоу је то 10 милиона евра за плате играча. Само да имате то у виду. Мораћемо да штедимо где год је могуће, а да то буде што праведније. Не могу сви исто да осете терет кризе. Према томе, оставите нам времена. Ради се о осетљивој ствари, о људским судбинама, ми нешто морамо да урадимо да би се Партизан спасио. Не може да се спаси ако некоме ко је тешко болестан пије чај од нане. Чак и да неко донесе џак пара, ми морамо да направимо други систем“, навео је Љајић.
Лазовић о „ујутру“:
„Да ли сте сада чули шта су проблеми? Ја сада да причам шта су планови у јануару? Партизан је у великом проблему и ја ћу инсистирати на томе да се то не понови. Мени је много тешко што не могу да вам кажем да ћемо у јануару бити још јачи. Не знам да вам кажем шта ће бити ујутру. Ми имамо дуг од 60 милиона и шта ћемо још наћи то је упитно. Морамо бити реални, дајте нам време које нам је потребно да установимо проблеме јер је Партизан врло угрожен“, истакао је Лазовић.
Мијатовић о питањима:
„Ко ради данас џабе? Е ми ћемо да радимо! Јер немамо никакав интерес осим оног партизанског што имамо. Па ће навијачи схватити, па ћемо се испричати са свим играчима, па ћу ја неком играчу да објасним и да га питам нешто што ће ми дати неку идеју. Морамо бити транспарентни, комуникативни, искрено. Ево ја ћу сада рећи зашто сам дошао. Јер је Расим био искрен. Ја сам ти прекјуче поставио три питања, да си ми било шта одговорио, не бих био ту. Како можемо нешто ново да постигнемо. Ја не вредим, ја сам у проблему, помози ми. Ако глумиш, нико неће да ти помогне”, додао је Мијатовић.
Лазовић о омладинској школи:
„Све је кључ. Ово траје дуго. Сада би било јако ружно са моје стране да критикујем нешто, а нисам присутан. Били смо пре четири године друга школа у Европи, а сада имамо тенденцију да она полако нестаје. Да нам деца одлазе. То мора да се заустави. Морамо прво да не идемо ка доле. За то су потребни људи и ја немам чаробни штапић. Имам само једну велику љубав према овом клубу и све ћу урадити да тај пад зауставим. Школа је извор средстава овог клуба. Била и биће. Свака друга прича финансирање Партизана нема никаквог смисла“, истакао је Лазовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала