00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Фестивал ауторског филма
07:00
30 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
Свет настао испод Гогољевог шињела
16:00
120 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Реалност је да се Партизан и Звезда боре за место у плеј-ину
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Розанов“
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
Ауторска емисија Љубинке Милинчић
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Шта повезује сарајевски ћевап, маслиново уље Херцеговине и невесињски кромпир

© Sputnik / Лола ЂорђевићЋевапи
Ћевапи - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2024
Пратите нас
Међу 20 прехрамбених производа који су заштићени кроз програм географских ознака Босне и Херцеговине нашли су се и сарајевски ћевап, екстра девичанско маслиново уље Херцеговине и невесињски кромпир.
Агенција за безбедност хране Босне и Херцеговине је, захваљујући Пројекту развоја одрживог туризма у БиХ УСАИД-а, значајно повећала број производа са ознаком порекла, јер их је на почетку 2024. године било свега седам, пишу сарајевски медији.
То је урађено и уз подршку ентитетских министарстава пољопривреде и локалних заједница и партнера као што су ЕУ, УНДП и УН ФАО, па овај раст показује да постоји снажна колективна посвећеност очувању аутохтоних пољопривредних и прехрамбених производа у промоцији јединствене кулинарске баштине Босне и Херцеговине.
Агенција за безбедност хране БиХ истиче да активно ради са поменутим пројектом "УСАИД Туризам" на бољем укључивању заштићених производа у туристички сектор и обогаћивању туристичке понуде земље. На интернет страници Агенције објављена је интерактивна мапа која је једноставна за коришћење и пружа основне информације о производима, а раније ове године издата је и публикација под називом "Традиционални прехрамбени производи Босне и Херцеговине и потенцијал географских ознака", с детаљним прегледом производа који имају потенцијал за добијање географских ознака.
Географске ознаке (ГО) означавају производе који потичу са одређеног географског подручја, а поседују својства (или имају углед) која произилазе из тог порекла. Строга правила производње дефинисана посебним прописима осигуравају одржавање високог квалитета ових производа и надзор независних тела у циљу доследности и аутентичности, пренео је Танјуг.
Након регистрације на државном нивоу, произвођачи могу затражити и заштиту унутар Европске уније, чиме додатно повећавају своју видљивост на тржишту.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала