00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
16:00
120 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Тајна чешља са апостолима из Хисара
06:56
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Какав је изазов откривати и бележити велике приче у малим причама
16:00
30 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Звездин Тома: Први интервју после победе над Фенером – сањамо Ф4
17:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Проглашен најбољи сир на свету

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Сир - илустрација
Сир - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2025
Пратите нас
Швајцарски сир гријер проглашен је за најбољи сир на свету на овогодишњем светском такмичењу сирева, које је одржано у Берну.
Престижно међународно такмичење окупило је више од 5.000 учесника из 45 земаља, преносе швајцарски медији.
Награђени гријер, 18 месеци стар, произведен је у фабрици "Вордерфултиген" у кантону Берн, а произвођач је Пиус Хиц.
Жири од 250 стручњака са пет континената оцењивао је више од 100 сирева, а у финалном кругу представљено је 14 кандидата.
"Ово изузетно признање награђује изврсност култног производа швајцарског наслеђа, резултат знања преношеног с генерације на генерацију више од девет векова", саопштило је Интерпрофесионално удружење "Гријер".
Такмичење, које се одржава од 1988. године, сада је први пут организовано у Швајцарској, истичући швајцарску традицију и вештине у прављењу сира.
Следеће године награде ће бити додељене у Кордоби, у Шпанији.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала