Тајни амерички шпијунски авион шпијунира Американце (видео)

Упркос томе што се верује да авион служи за мисије „надгледања“ ван граница САД, овог пута је примећен како шпијунира унутар земље, тврде интернет корисници.
Sputnik

Појавили су се чудни снимци које је човек случајно снимио телефоном, а оно што је снимљено, тешко је објаснити. Човек је ишавши на посао зауставио аутомобил кад се упалило црвено светло на семафору, гледао излазак сунца и приметио нешто необично на небу изнад Ел Паса у Тексасу. Брзо је узео телефон и снимио „летећи објекат“.

Касније је прегледао снимак и приметио нешто необјашњиво — удаљени, сјајни троугласти објект. Видео је добио хиљаде лајкова кад га је анонимни извор „Дејли стара“ поставио на интернет.

Још један амерички шпијун на обалама Крима

„Изгледа ми као авион ’ТР-3Б‘ са круговима испод сваког ћошка троугла“, написао је један коментатор, а многи су се сложили са њим.

Други се присетио да је такав авион развијан „у тајним базама још од шездесетих година прошлог века“.

„Јасно се сећам да се стално радило на отклањању свих недостатака“, написао је.

За суперсонични „ТР-3 Блек манта“, тајно развијани шпијунски авион америчког ваздухопловства, сматра се да је троугластог облика и познат је по шпијунским мисијама ван граница САД. У последње време примећен је изнад Русије и Аустралије.

Верује се да га је користила америчка коалиција током Првог ирачког, односно „Заливског рата“ 1991. године за одређивање мете за бомбардере „Ф-117 најтхоук“.

Коментар