Тајни амерички шпијунски авион шпијунира Американце (видео)

© Фото : Screenshot/YouTubeТроугласти летећи објекат у Тексасу
Троугласти летећи објекат у Тексасу - Sputnik Србија
Пратите нас
Упркос томе што се верује да авион служи за мисије „надгледања“ ван граница САД, овог пута је примећен како шпијунира унутар земље, тврде интернет корисници.

Појавили су се чудни снимци које је човек случајно снимио телефоном, а оно што је снимљено, тешко је објаснити. Човек је ишавши на посао зауставио аутомобил кад се упалило црвено светло на семафору, гледао излазак сунца и приметио нешто необично на небу изнад Ел Паса у Тексасу. Брзо је узео телефон и снимио „летећи објекат“.

Касније је прегледао снимак и приметио нешто необјашњиво — удаљени, сјајни троугласти објект. Видео је добио хиљаде лајкова кад га је анонимни извор „Дејли стара“ поставио на интернет.

Амерички извиђачки авион РЦ-135 - Sputnik Србија
Још један амерички шпијун на обалама Крима

„Изгледа ми као авион ’ТР-3Б‘ са круговима испод сваког ћошка троугла“, написао је један коментатор, а многи су се сложили са њим.

Други се присетио да је такав авион развијан „у тајним базама још од шездесетих година прошлог века“.

„Јасно се сећам да се стално радило на отклањању свих недостатака“, написао је.

За суперсонични „ТР-3 Блек манта“, тајно развијани шпијунски авион америчког ваздухопловства, сматра се да је троугластог облика и познат је по шпијунским мисијама ван граница САД. У последње време примећен је изнад Русије и Аустралије.

Верује се да га је користила америчка коалиција током Првог ирачког, односно „Заливског рата“ 1991. године за одређивање мете за бомбардере „Ф-117 најтхоук“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала