Да ли је ово прави разлог зашто је Хашогијево тело раскомадано?

Високи турски званичник, саветник председника Јасин Актај, изјавио је данас да сматра да је тело убијеног саудијског новинара Џамала Хашогија након што је раскомадано растворено у киселини.
Sputnik
„Возио сам Хашогијеве убице, били су срећни и задовољни“

Он је додао да је „једини логичан закључак“ да су они који су убили Хашогија у Истанбулу уништили његово тело „како за собом не би оставили трагове“, јавио је Би-Би-Си. 

Хашоги, критичар саудијских власти, убијен је 2. октобра у саудијском конзулату у Истанбулу.

Нису нађени форензички докази да је његово тело растворено у киселини, наводи Танјуг позивајући се на Би-Би-Си.

„Разлог због којег су раскомадали Хашогијево тело јесте да би што лакше растворили његове остатке“, казао је Актај за турски лист „Хуријет дејли“.

Ове тврдње су изнете у тренутку када је Хашогијева вереница Хатиџе Ченгиз у тексту који је објавило пет листова, укључујући лондонски „Гардијан“ и „Вашингтон пост“, позвала светске лидере да „приведу правди починиоце“.

Блискоисточни трилер се компликује: Зашто је Хашоги морао бити убијен (видео)

У међувремену, медији преносе да је саудијски престолонаследник Мухамед бин Салман рекао америчким званичницима да сматра да је Хашоги опасан исламиста.

Он је, како се наводи, то казао у телефонском разговору с неким из Беле куће пре него што је његова земља признала да је саудијски новинар убијен.

Саудијска Арабија је негирала да су изречене такве тврдње, као и да је краљевска породица умешана у убиство и саопштила је да је „решена да утврди све чињенице“.

Канцеларија главног тужиоца у Истанбулу је у среду саопштила да је саудијски новинар Џамал Хашоги задављен чим је ушао у конзулат Саудијске Арабије 2. октобра.

Коментар