Да ли је ово прави разлог зашто је Хашогијево тело раскомадано?

© REUTERS / Courtesy TRT WorldФотографија са видео-снимка камера за надзор саудијског конзулата на којима се види како новинар Џамал Хашоги улази у Конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу
Фотографија са видео-снимка камера за надзор саудијског конзулата на којима се види како новинар Џамал Хашоги улази у Конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу - Sputnik Србија
Пратите нас
Високи турски званичник, саветник председника Јасин Актај, изјавио је данас да сматра да је тело убијеног саудијског новинара Џамала Хашогија након што је раскомадано растворено у киселини.
Џамал Хашоги - Sputnik Србија
„Возио сам Хашогијеве убице, били су срећни и задовољни“

Он је додао да је „једини логичан закључак“ да су они који су убили Хашогија у Истанбулу уништили његово тело „како за собом не би оставили трагове“, јавио је Би-Би-Си. 

Хашоги, критичар саудијских власти, убијен је 2. октобра у саудијском конзулату у Истанбулу.

Нису нађени форензички докази да је његово тело растворено у киселини, наводи Танјуг позивајући се на Би-Би-Си.

„Разлог због којег су раскомадали Хашогијево тело јесте да би што лакше растворили његове остатке“, казао је Актај за турски лист „Хуријет дејли“.

Ове тврдње су изнете у тренутку када је Хашогијева вереница Хатиџе Ченгиз у тексту који је објавило пет листова, укључујући лондонски „Гардијан“ и „Вашингтон пост“, позвала светске лидере да „приведу правди починиоце“.

Протест исрпед саудијског конзулата у Истанбулу, после убиства Џамала Хашогија - Sputnik Србија
Блискоисточни трилер се компликује: Зашто је Хашоги морао бити убијен (видео)

У међувремену, медији преносе да је саудијски престолонаследник Мухамед бин Салман рекао америчким званичницима да сматра да је Хашоги опасан исламиста.

Он је, како се наводи, то казао у телефонском разговору с неким из Беле куће пре него што је његова земља признала да је саудијски новинар убијен.

Саудијска Арабија је негирала да су изречене такве тврдње, као и да је краљевска породица умешана у убиство и саопштила је да је „решена да утврди све чињенице“.

Канцеларија главног тужиоца у Истанбулу је у среду саопштила да је саудијски новинар Џамал Хашоги задављен чим је ушао у конзулат Саудијске Арабије 2. октобра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала