Откривамо тајну јерменског коњака /фото/

Sputnik

Тако уникатан коњак захтева одговорност током читавог процеса прављења.

Искусни мајстор Арман Гарибјан може да направи бачву за коњак за само један дан. Међутим, материјал који се користи за производњу бачви за коњак пролази дуг пут. Храстове даске за прављење бачви се суше две године на отвореном ваздуху, након чега се обрађују. За мајстора је у овом послу главно стрпљење.

1 / 21
Дрво се дуго обрађује, пре него што се од њега направи бачва.
2 / 21
За прављење бачви се користи храст.
3 / 21
Дрво за бачве се суши две године.
4 / 21
Прављење бачви за коњак.
5 / 21
Храст даје коњаку специјални шмек који подсећа на ванилу.
6 / 21
Смех столара често заглушује буку машина.
7 / 21
Прављење бачви за коњак.
8 / 21
Просторија у којој се прави бачва треба да буде топла како би прсти столара осећали инструмент.
9 / 21
Коњак се пије малим гутљајима, а ни током процеса прављења бачви не треба журити.
10 / 21
За добар коњак важан је квалитет, не само винограда, већ и бачве.
11 / 21
Коњак се прави након бербе грожђа.
12 / 21
Алкохол који се чува у бачвама испарује. Произвођачи сматрају да тиме „анђели узимају свој део“.
13 / 21
Прављење бачви за коњак.
14 / 21
Прављење бачви за коњак.
15 / 21
Произвођачи бачви признају да воле да пију коњак.
16 / 21
Прављење бачви за коњак.
17 / 21
Прављење бачви за коњак.
18 / 21
Прављење бачви за коњак.
19 / 21
Храст за прављење бачве треба да буде стар минимум 100 година.
20 / 21
Прављење бачви за коњак.
21 / 21
Прављење бачви за коњак.
Коментар