00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
МИЉАНОВ КОРНЕР
Спира бритком сабљом по српском фудбалу
20:00
60 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
Ауторска емисија Љубинке Милинчић
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Откривамо тајну јерменског коњака /фото/

Пратите нас
Вештина прављења пића које је посебно ценио Винстон Черчил директно зависи од бачви у којима се чува. Дописник Спутњика је успео да завири тамо где не могу сви да уђу — у просторије где се производи амбалажа за легендарни „Арарат“.

Тако уникатан коњак захтева одговорност током читавог процеса прављења.

Искусни мајстор Арман Гарибјан може да направи бачву за коњак за само један дан. Међутим, материјал који се користи за производњу бачви за коњак пролази дуг пут. Храстове даске за прављење бачви се суше две године на отвореном ваздуху, након чега се обрађују. За мајстора је у овом послу главно стрпљење.

© Sputnik / Asatur YesayantsДрво се дуго обрађује, пре него што се од њега направи бачва.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
1/21
Дрво се дуго обрађује, пре него што се од њега направи бачва.
© Sputnik / Asatur YesayantsЗа прављење бачви се користи храст.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
2/21
За прављење бачви се користи храст.
© Sputnik / Asatur YesayantsДрво за бачве се суши две године.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
3/21
Дрво за бачве се суши две године.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
4/21
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsХраст даје коњаку специјални шмек који подсећа на ванилу.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
5/21
Храст даје коњаку специјални шмек који подсећа на ванилу.
© Sputnik / Asatur YesayantsСмех столара често заглушује буку машина.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
6/21
Смех столара често заглушује буку машина.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
7/21
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПросторија у којој се прави бачва треба да буде топла како би прсти столара осећали инструмент.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
8/21
Просторија у којој се прави бачва треба да буде топла како би прсти столара осећали инструмент.
© Sputnik / Asatur YesayantsКоњак се пије малим гутљајима, а ни током процеса прављења бачви не треба журити.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
9/21
Коњак се пије малим гутљајима, а ни током процеса прављења бачви не треба журити.
© Sputnik / Asatur YesayantsЗа добар коњак важан је квалитет, не само винограда, већ и бачве.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
10/21
За добар коњак важан је квалитет, не само винограда, већ и бачве.
© Sputnik / Asatur YesayantsКоњак се прави након бербе грожђа.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
11/21
Коњак се прави након бербе грожђа.
© Sputnik / Asatur YesayantsАлкохол који се чува у бачвама испарује. Произвођачи сматрају да тиме „анђели узимају свој део“.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
12/21
Алкохол који се чува у бачвама испарује. Произвођачи сматрају да тиме „анђели узимају свој део“.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
13/21
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
14/21
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПроизвођачи бачви признају да воле да пију коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
15/21
Произвођачи бачви признају да воле да пију коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
16/21
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
17/21
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
18/21
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsХраст за прављење бачве треба да буде стар минимум 100 година.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
19/21
Храст за прављење бачве треба да буде стар минимум 100 година.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
20/21
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
Прављење бачви за коњак. - Sputnik Србија
21/21
Прављење бачви за коњак.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала