Тако уникатан коњак захтева одговорност током читавог процеса прављења.
Искусни мајстор Арман Гарибјан може да направи бачву за коњак за само један дан. Међутим, материјал који се користи за производњу бачви за коњак пролази дуг пут. Храстове даске за прављење бачви се суше две године на отвореном ваздуху, након чега се обрађују. За мајстора је у овом послу главно стрпљење.
© Sputnik / Asatur YesayantsДрво се дуго обрађује, пре него што се од њега направи бачва.
1/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Дрво се дуго обрађује, пре него што се од њега направи бачва.
© Sputnik / Asatur YesayantsЗа прављење бачви се користи храст.
2/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
За прављење бачви се користи храст.
© Sputnik / Asatur YesayantsДрво за бачве се суши две године.
3/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Дрво за бачве се суши две године.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
4/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsХраст даје коњаку специјални шмек који подсећа на ванилу.
5/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Храст даје коњаку специјални шмек који подсећа на ванилу.
© Sputnik / Asatur YesayantsСмех столара често заглушује буку машина.
6/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Смех столара често заглушује буку машина.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
7/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПросторија у којој се прави бачва треба да буде топла како би прсти столара осећали инструмент.
8/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Просторија у којој се прави бачва треба да буде топла како би прсти столара осећали инструмент.
© Sputnik / Asatur YesayantsКоњак се пије малим гутљајима, а ни током процеса прављења бачви не треба журити.
9/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Коњак се пије малим гутљајима, а ни током процеса прављења бачви не треба журити.
© Sputnik / Asatur YesayantsЗа добар коњак важан је квалитет, не само винограда, већ и бачве.
10/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
За добар коњак важан је квалитет, не само винограда, већ и бачве.
© Sputnik / Asatur YesayantsКоњак се прави након бербе грожђа.
11/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Коњак се прави након бербе грожђа.
© Sputnik / Asatur YesayantsАлкохол који се чува у бачвама испарује. Произвођачи сматрају да тиме „анђели узимају свој део“.
12/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Алкохол који се чува у бачвама испарује. Произвођачи сматрају да тиме „анђели узимају свој део“.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
13/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
14/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПроизвођачи бачви признају да воле да пију коњак.
15/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Произвођачи бачви признају да воле да пију коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
16/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
17/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
18/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsХраст за прављење бачве треба да буде стар минимум 100 година.
19/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Храст за прављење бачве треба да буде стар минимум 100 година.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
20/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
© Sputnik / Asatur YesayantsПрављење бачви за коњак.
21/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.