Тако уникатан коњак захтева одговорност током читавог процеса прављења.
Искусни мајстор Арман Гарибјан може да направи бачву за коњак за само један дан. Међутим, материјал који се користи за производњу бачви за коњак пролази дуг пут. Храстове даске за прављење бачви се суше две године на отвореном ваздуху, након чега се обрађују. За мајстора је у овом послу главно стрпљење.

1/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Дрво се дуго обрађује, пре него што се од њега направи бачва.

2/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
За прављење бачви се користи храст.

3/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Дрво за бачве се суши две године.

4/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.

5/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Храст даје коњаку специјални шмек који подсећа на ванилу.

6/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Смех столара често заглушује буку машина.

7/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.

8/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Просторија у којој се прави бачва треба да буде топла како би прсти столара осећали инструмент.

9/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Коњак се пије малим гутљајима, а ни током процеса прављења бачви не треба журити.

10/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
За добар коњак важан је квалитет, не само винограда, већ и бачве.

11/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Коњак се прави након бербе грожђа.

12/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Алкохол који се чува у бачвама испарује. Произвођачи сматрају да тиме „анђели узимају свој део“.

13/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.

14/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.

15/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Произвођачи бачви признају да воле да пију коњак.

16/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.

17/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.

18/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.

19/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Храст за прављење бачве треба да буде стар минимум 100 година.

20/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.

21/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Прављење бачви за коњак.
