Цена важнија од квалитета: Како бирамо саламу и виршле

Потрошачи у три највећа града Србије неколико пута недељно једу највише шунку и саламу, а затим трајне кобасице, паштете и виршле, показало је истраживање Центра потрошача Србије.
Sputnik

Истраживање, које је обухватило Београђане, Нишлије и Новосађане, показало је да потрошачи не мисле о квалитету производа, већ су пресудни укус и цена.

Утврђено је и да испитаници старији од 56 година у највећем проценту бирају виршлу као један од оброка.

Храна која вам може помоћи да се природно решите боли

Интересантно је да баш виршле људи повезују са пријатним емоцијама, навела је председница ЦЕПС-а Вера Вида, додајући да тај оброк подсећа на лепе, растерећене и пријатне тренутке из детињства.

Више од половине анкетираних навело је да не чита пажљиво списак састојака производа, уз образложење да не зна како да процени те информације.

О производима у највећем проценту се информишу од пријатеља, а затим путем медија, преко чланова породице или тако што прочитају неку информацију на друштвеним мрежама.

Најмање се информишу од стране стручњака, тек сваки седми, а ниједан испитаник није навео да прати неки портал који се бави темом квалитета намирница и исхране.

ЦЕПС наводи да потрошачи углавном верују да ако се све конзумира умерено и повремено, могу да уживају у било ком производу, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Коментар