00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
Свет настао испод Гогољевог шињела
16:00
120 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Реалност је да се Партизан и Звезда боре за место у плеј-ину
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Розанов“
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
Ауторска емисија Љубинке Милинчић
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Цена важнија од квалитета: Како бирамо саламу и виршле

CC0 / Pixabay / Виршле
Виршле - Sputnik Србија
Пратите нас
Потрошачи у три највећа града Србије неколико пута недељно једу највише шунку и саламу, а затим трајне кобасице, паштете и виршле, показало је истраживање Центра потрошача Србије.

Истраживање, које је обухватило Београђане, Нишлије и Новосађане, показало је да потрошачи не мисле о квалитету производа, већ су пресудни укус и цена.

Утврђено је и да испитаници старији од 56 година у највећем проценту бирају виршлу као један од оброка.

Трешња - Sputnik Србија
Храна која вам може помоћи да се природно решите боли

Интересантно је да баш виршле људи повезују са пријатним емоцијама, навела је председница ЦЕПС-а Вера Вида, додајући да тај оброк подсећа на лепе, растерећене и пријатне тренутке из детињства.

Више од половине анкетираних навело је да не чита пажљиво списак састојака производа, уз образложење да не зна како да процени те информације.

О производима у највећем проценту се информишу од пријатеља, а затим путем медија, преко чланова породице или тако што прочитају неку информацију на друштвеним мрежама.

Најмање се информишу од стране стручњака, тек сваки седми, а ниједан испитаник није навео да прати неки портал који се бави темом квалитета намирница и исхране.

ЦЕПС наводи да потрошачи углавном верују да ако се све конзумира умерено и повремено, могу да уживају у било ком производу, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала