„Сада је имунитет веома актуелна тема. Како би се одржао добар имунитет, неопходно је уносити масти животињског порекла", рекао је доктор.
Он је објаснио да је од њих изграђена слузница која штити тело од вируса, укључујући и ковид 19.
Саветовао је да се у јеловник уврсте гушчја, говеђа или свињска маст, као и маст медведа и дабра.
„Најсигурније и најздравије су животињске масти. Могу се јести у разумним количинама. Омега-3 масноће су на другом месту по сигурности, а то су рибље уље и уље јетре бакалара. Ове масти су такође и корисне, али брзо оксидирају, тако да не могу да се кувају“, навео је Харлов.
Доктор је рекао да је тело много мање прилагођено биљним мастима, а трансмасти је назвао апсолутним злом. Појаснио је да је чак и код најсигурнијих масти неопходно поштовати норму и уравнотежено их конзумирати са угљеним хидратима.
Прочитајте још: