00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
НОВИ СПУТЊИК ПОРЕДАК
17:00
60 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
60 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Руски доктор открио како побољшати имунитет током зиме

CC0 / Pixabay / Девојка са крзном
Девојка са крзном - Sputnik Србија
Пратите нас
Распрострањено веровање да масти у исхрани само штете организму није тачно, јер оне могу ојачати имуни систем у зимском периоду, изјавио је лекар и гастроентеролог Никита Харлов у интервјуу за Спутњик.

„Сада је имунитет веома актуелна тема. Како би се одржао добар имунитет, неопходно је уносити масти животињског порекла", рекао је доктор.

Он је објаснио да је од њих изграђена слузница која штити тело од вируса, укључујући и ковид 19.

Бели лук је права ризница здравља. - Sputnik Србија
Тајне руске медицине: Како су се лечили стари Словени?

Саветовао је да се у јеловник уврсте гушчја, говеђа или свињска маст, као и маст медведа и дабра.

„Најсигурније и најздравије су животињске масти. Могу се јести у разумним количинама. Омега-3 масноће су на другом месту по сигурности, а то су рибље уље и уље јетре бакалара. Ове масти су такође и корисне, али брзо оксидирају, тако да не могу да се кувају“, навео је Харлов.

Доктор је рекао да је тело много мање прилагођено биљним мастима, а трансмасти је назвао апсолутним злом. Појаснио је да је чак и код најсигурнијих масти неопходно поштовати норму и уравнотежено их конзумирати са угљеним хидратима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала