Новак открио који је механизам развио претходних година

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, обратио се медијима пре почетка Вимблдона. Српски играч причао је о титули на Ролан Гаросу, очекивањима, али и о механизму који је развио претходних година.
Sputnik
Ђоковић је годинама уназад често мета напада западних медија, некада оправдано, али углавном су то неосновани напади, те онда још више „боле“.
У таквим ситуацијама тешко је остати имун и понашати се да је све у реду, али Новак се са таквим третманом сусреће дуго и открио је да је развио сопствени механизам.
Новак се огласио саопштењем после новог напада „естаблишмента“
„Током година развио сам механизам који ми помаже да усмерим енергију на оно што је најважније, а то је садашњост“, рекао је Ђоковић медијима.
Српског тенисера у првом колу Вимблдона очекује дуел са домаћим тенисером Џеком Дрејпером за ког Новак каже да је потражио помоћ код Јаника Синера да би добио више информација.
„Морам да урадим домаћи и да погледам његове партије са турнира Квинс. Имаће подршку са трибина, тако да може да буде незгодно, нема шта да изгуби. Приступам мечу веома озбиљно“, казао је Новак.
Ђоковић се обратио свету: Долазим из земље захваћене ратом /видео/
Дуел Ђоковић и Дрејпера игра се у понедељак око 14.30.
Први рекет света причао је и о људима који су дошли са њим у Лондон, Гренд слемовима и самопоуздању.
„Троје људи је са мном, толико је дозвољено. У званичном сам хотелу, није нам ово да смо у првом 'мехуру', али се надам да је последњи“, рекао је Ђоковић и додао:
„Гренд слемови су ми највећа мотивација. Покушавам да играм најбоље у завршници и то ми је успевало у досадашњем делу каријере. Имам велико самопоуздање јер сам освојио претходна два Гренд слема. Ролан Гарос ме је исцрпео, физички и ментално, али ми је и дао доста позитивне енергије“.
Новак је открио и шта му је највећи задатак у наставку каријере.
„Највећи задатак је остати у садашњем тренутку. Увек је нешто у игри, када је у питању тениска историја то су Роџер (Федерер) и Рафа (Надал)“.
Вимблдон креће у понедељак 28. јуна, а поред Новака истог дана ће на терен Душан Лајовић, Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.
Први циљ Новакове офанзиве – са ознаком „хитно“!
Ђоковић се обратио свету: Долазим из земље захваћене ратом /видео/
Медведев се загрева за Вимблдон – финалом Мајорке! /видео/
Коментар