Новак открио који је механизам развио претходних година

© AP Photo / Florian EiseleНовак Ђоковић на конференцији за медије пред Вимблдон
Новак Ђоковић на конференцији за медије пред Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, обратио се медијима пре почетка Вимблдона. Српски играч причао је о титули на Ролан Гаросу, очекивањима, али и о механизму који је развио претходних година.
Ђоковић је годинама уназад често мета напада западних медија, некада оправдано, али углавном су то неосновани напади, те онда још више „боле“.
У таквим ситуацијама тешко је остати имун и понашати се да је све у реду, али Новак се са таквим третманом сусреће дуго и открио је да је развио сопствени механизам.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Новак се огласио саопштењем после новог напада „естаблишмента“
„Током година развио сам механизам који ми помаже да усмерим енергију на оно што је најважније, а то је садашњост“, рекао је Ђоковић медијима.
Српског тенисера у првом колу Вимблдона очекује дуел са домаћим тенисером Џеком Дрејпером за ког Новак каже да је потражио помоћ код Јаника Синера да би добио више информација.
„Морам да урадим домаћи и да погледам његове партије са турнира Квинс. Имаће подршку са трибина, тако да може да буде незгодно, нема шта да изгуби. Приступам мечу веома озбиљно“, казао је Новак.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2021
Ђоковић се обратио свету: Долазим из земље захваћене ратом /видео/
Дуел Ђоковић и Дрејпера игра се у понедељак око 14.30.
Први рекет света причао је и о људима који су дошли са њим у Лондон, Гренд слемовима и самопоуздању.
„Троје људи је са мном, толико је дозвољено. У званичном сам хотелу, није нам ово да смо у првом 'мехуру', али се надам да је последњи“, рекао је Ђоковић и додао:
„Гренд слемови су ми највећа мотивација. Покушавам да играм најбоље у завршници и то ми је успевало у досадашњем делу каријере. Имам велико самопоуздање јер сам освојио претходна два Гренд слема. Ролан Гарос ме је исцрпео, физички и ментално, али ми је и дао доста позитивне енергије“.
Новак је открио и шта му је највећи задатак у наставку каријере.
„Највећи задатак је остати у садашњем тренутку. Увек је нешто у игри, када је у питању тениска историја то су Роџер (Федерер) и Рафа (Надал)“.
Вимблдон креће у понедељак 28. јуна, а поред Новака истог дана ће на терен Душан Лајовић, Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.
Први циљ Новакове офанзиве – са ознаком „хитно“!
Ђоковић се обратио свету: Долазим из земље захваћене ратом /видео/
Медведев се загрева за Вимблдон – финалом Мајорке! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала