Новак се огласио саопштењем после новог напада „естаблишмента“

© AP Photo / Darko VojinovicНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света и оснивач независне Асоцијације професионалних тениских играча, одговорио је саопштењем после жестоке реакције кровне организације АТП, на иницијативу ПТПА у вези са борбом за права играча.
Новак Ђоковић током меча са Рафаелом Надалом у полуфиналу Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2021
Ђоковић појачао тим и загрмео: „Од врха до дна морамо да имамо заједнички глас“
ПТПА, организација коју су основали Ђоковић и Васек Поспишил, канадски тенисер, као некадашњи председник и потпредседник Савета играча АТП, најавила је иницијативу којом жели да се играчима омогуће већа права, односно учешће у доношењу одлука у вези са дешавањима у светском тенису.
АТП је на то одговорио наводима да је ПТПА претња по јединство тениског света, после чега се Ђоковић огласио саопштењем.
„Организација је креирана од стране играча за играче, ми верујемо да је поштен однос и транспарентност кроз професионални тенис, доношење одлука, које неће имати само бенефите за спорт, већ ће и подржати играче који су на добри позицијама, али и оне који једва преживљавају.
Прогрес и раст долазе када радимо заједно да реформишемо естаблишмент и њихов менталитет и да пригрлимо иновације и сарадњу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Новакова организација – „највећа претња“?!
Са нашом мисијом у глави ми константно питамо АТП да одложи своје гласање о 30- годишњем плану, све док играчи не схвате како ће то утицати на њих, на њихово здравље, добробит и њихова права. Тридесет година је веома дуго време и може да има разне ефекте на играче данас и на генерације које долазе. Ваш план може имати и погубан утицај. Ми просто желимо транспарентност и одговоре на важна питања.
Послали смо много захтева за састанке ПТПА са челницима АТП-а, који су експерти у овој области. Послали смо и листу са неким неодговореним питањима. Ми, уз поштовање, тражимо да одложе гласање све док не сазнамо више и док не добијемо одговоре на питања.
Као што смо навели у нашем писму АТП-у ове недеље. То је недокучиво да АТП гласа 27. јуна када морају да финализују много елемената у свом договору који могу да утичу на играче, њихово здравље, добробит и њихову способност да добију фер плату. Императив је за наш тим да сарађује са АТП-ом, како би се направио 30-годишњи план који је фер према играчима. Играчи морају да буду правилно информисани.
Да будемо искрени, ми не кажемо да је 30-годишњи план лош, ми само желимо више појашњења. Све до тада гласање мора бити одложено. Хвала вам што сте сте придружили ПТПА покрету. Заједно радимо на томе да наш спорт буде још бољи“, навео је Ђоковић у саопштењу.
► Ђоковић: Био си део мог одрастања, хвала!
► Новаков говор у Француској је био знак – промене се морају догодити /видео/
► Амерички новинар: Све је увек било против Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала