„Пенал за Енглеску је пенал за Бориса Џонсона“

Чињеница да је фудбалска репрезентација Енглеске готово на поклон добила пенал у полуфиналу Европског првенства је „израз захвалности“ британском премијеру Борису Џонсону на реакцији по покушају стварања Суперлиге, независне од УЕФА, оцењује италијански Газета дело Спорт.
Sputnik
Стерлинг проговорио о пеналу: „Додирнуо ме је...“
Реномирани лист је повезао дешавања са полуфинала Европског првенства са претходном великом драмом у европском фудбалу, која је окончана реакцијом Џонсона и претњама клубовима који су били део „завере“.
Подсетимо, раније ове године, најбогатији клубови Европе су покушали да спроведу идеју о Суперлиги, континенталном такмичењу независном од УЕФА, које је требало да буде финансирано америчким новцем.
Џонсон је хитро реаговао, упутио је претње енглеским клубовима који су редом одустајали од идеје и остајали верни УЕФА, односно њеним такмичењима Лиги шампиона и Лиги Европе.
Газета дело Спорт наводи да је то разлог због кога је Енглеска добила „судијску наклоност“ у полуфиналном дуелу Европског првенства против Данске.
Енглеском тиму је у продужетку додељен пенал, евидентно за прекршај који није морао да буде окарактерисан тако, а који је за последицу донео гол и резултат 2:1 којим је Енглеска изборима место у финалу.
„Веома дарежљив пенал који је омогућио Енглеској да елиминише Данску потврђује сумње о размени услуга између УЕФА и Бориса Џонсона, који се сматра спасиоцем европског фудбала пошто је повео напад на иницијаторе Суперлиге“, навео је извештач италијанског листа из Лондона, Стефано Болдрини.
У тексту је наведено да се прекршај над Рахимом Стерлингом у казненом простору Данске може назвати „граничним са непостојећим“.
Без обзира на све, Енглеска је изборила финале, где ће се састати управо са Италијом, на свом Вемблију.
► Како су Данци „покрадени“ на ЕП – две лопте и ласер у тренутку пенала
► Чекало се, чекало и – десила се „лепотица“! /видео/
► Господин „домаћинско суђење“ – Србија памти, али Роналдо и Данци не опраштају
Коментар