„Пенал за Енглеску је пенал за Бориса Џонсона“

© AP Photo / Frank AugsteinБорис Џонсон
Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2021
Пратите нас
Чињеница да је фудбалска репрезентација Енглеске готово на поклон добила пенал у полуфиналу Европског првенства је „израз захвалности“ британском премијеру Борису Џонсону на реакцији по покушају стварања Суперлиге, независне од УЕФА, оцењује италијански Газета дело Спорт.
Рахим Стерлинг, фудбалер Енглеске, прославља гол против Чешке на Европском првенству - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Стерлинг проговорио о пеналу: „Додирнуо ме је...“
Реномирани лист је повезао дешавања са полуфинала Европског првенства са претходном великом драмом у европском фудбалу, која је окончана реакцијом Џонсона и претњама клубовима који су били део „завере“.
Подсетимо, раније ове године, најбогатији клубови Европе су покушали да спроведу идеју о Суперлиги, континенталном такмичењу независном од УЕФА, које је требало да буде финансирано америчким новцем.
Џонсон је хитро реаговао, упутио је претње енглеским клубовима који су редом одустајали од идеје и остајали верни УЕФА, односно њеним такмичењима Лиги шампиона и Лиги Европе.
Газета дело Спорт наводи да је то разлог због кога је Енглеска добила „судијску наклоност“ у полуфиналном дуелу Европског првенства против Данске.
Енглеском тиму је у продужетку додељен пенал, евидентно за прекршај који није морао да буде окарактерисан тако, а који је за последицу донео гол и резултат 2:1 којим је Енглеска изборима место у финалу.
„Веома дарежљив пенал који је омогућио Енглеској да елиминише Данску потврђује сумње о размени услуга између УЕФА и Бориса Џонсона, који се сматра спасиоцем европског фудбала пошто је повео напад на иницијаторе Суперлиге“, навео је извештач италијанског листа из Лондона, Стефано Болдрини.
У тексту је наведено да се прекршај над Рахимом Стерлингом у казненом простору Данске може назвати „граничним са непостојећим“.
Без обзира на све, Енглеска је изборила финале, где ће се састати управо са Италијом, на свом Вемблију.
► Како су Данци „покрадени“ на ЕП – две лопте и ласер у тренутку пенала
► Чекало се, чекало и – десила се „лепотица“! /видео/
► Господин „домаћинско суђење“ – Србија памти, али Роналдо и Данци не опраштају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала