Специјалиста је пре свега нагласио значај хране која садржи витамин Це, одговоран за производњу интерферона и имуних ћелија. Добра опција је црна рибизла, јер 100 грама ове бобице садржи 22 одсто потребне дневне количине витамина Це.
Витамин А такође је важан за имуне ћелије, а босиљак је његов одличан извор. Дијететичар саветује конзумацију три или четири букетића босиљка дневно. Такође се може комбиновати са зеленом салатом која, захваљујући великој количини витамина Бе који садржи, помаже у борби против стреса.
Мирошников је такође нагласио значај мирођије за јачање имунитета. Фитонциди које садржи имају антибактеријска својства, објаснио је нутрициониста у интервјуу за руски канал Москва 24.
Све ове биљке се добро комбинују са гамборима, каже нутрициониста, јер су морски плодови богати протеинима који помажу нашем имунитету.
Прочитајте и: