Пет намирница које јачају имунитет

Ако сте забринути за свој имунитет и желите да га ојачате, знајте да је могуће истовремено уживати у храни. Руски нутрициониста и доктор биолошких наука Александар Мирошников објаснио је која је најбоља храна за наш имунолошки систем.
Sputnik
Специјалиста је пре свега нагласио значај хране која садржи витамин Це, одговоран за производњу интерферона и имуних ћелија. Добра опција је црна рибизла, јер 100 грама ове бобице садржи 22 одсто потребне дневне количине витамина Це.
Витамин А такође је важан за имуне ћелије, а босиљак је његов одличан извор. Дијететичар саветује конзумацију три или четири букетића босиљка дневно. Такође се може комбиновати са зеленом салатом која, захваљујући великој количини витамина Бе који садржи, помаже у борби против стреса.
Мирошников је такође нагласио значај мирођије за јачање имунитета. Фитонциди које садржи имају антибактеријска својства, објаснио је нутрициониста у интервјуу за руски канал Москва 24.
Све ове биљке се добро комбинују са гамборима, каже нутрициониста, јер су морски плодови богати протеинима који помажу нашем имунитету.
Прочитајте и:
Руски доктори: Прекомерно јачање имунитета може бити кобно по здравље
Шта је заправо истина о миту о четири беле смрти - открива српски професор
Руски доктор открива шта не треба јести са месом
Коментар