https://sputnikportal.rs/20210717/pet-namirnica-koje-jacaju-imunitet-1127504722.html
Пет намирница које јачају имунитет
Пет намирница које јачају имунитет
Sputnik Србија
Пет намирница које јачају имунитет
2021-07-17T22:26+0200
2021-07-17T22:26+0200
2021-08-26T03:14+0200
медицина
здравље
руски доктори
стил живота
друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110685/53/1106855357_0:159:3073:1887_1920x0_80_0_0_b4a8e96cad8550b801e1172f02fa5cc0.jpg
Специјалиста је пре свега нагласио значај хране која садржи витамин Це, одговоран за производњу интерферона и имуних ћелија. Добра опција је црна рибизла, јер 100 грама ове бобице садржи 22 одсто потребне дневне количине витамина Це. Витамин А такође је важан за имуне ћелије, а босиљак је његов одличан извор. Дијететичар саветује конзумацију три или четири букетића босиљка дневно. Такође се може комбиновати са зеленом салатом која, захваљујући великој количини витамина Бе који садржи, помаже у борби против стреса.Мирошников је такође нагласио значај мирођије за јачање имунитета. Фитонциди које садржи имају антибактеријска својства, објаснио је нутрициониста у интервјуу за руски канал Москва 24.Све ове биљке се добро комбинују са гамборима, каже нутрициониста, јер су морски плодови богати протеинима који помажу нашем имунитету.Прочитајте и:
https://sputnikportal.rs/20210627/ruski-doktori-prekomerno-jacanje-imuniteta-moze-biti-opasno-po-zdravlje-1125762552.html
https://sputnikportal.rs/20210516/sta-je-zapravo-istina-o-mitu-o-cetiri-bele-smrti---otkriva-srpski-profesor-1125375652.html
https://sputnikportal.rs/20210618/ruski-doktor-otkriva-zasto-meso-ne-treba-kombinovati-sa-nekim-namirnicama-1125685349.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110685/53/1106855357_0:0:2731:2048_1920x0_80_0_0_f484e1571ada67cd66821a2aef7af660.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
пет намирница које јачају имунитет храна за имунитет pet namirnica koje jacaju imunitet, hrana za imunitet, crna ribizla, bosiljak, zelene salata, gambori
пет намирница које јачају имунитет храна за имунитет pet namirnica koje jacaju imunitet, hrana za imunitet, crna ribizla, bosiljak, zelene salata, gambori
Пет намирница које јачају имунитет
22:26 17.07.2021 (Освежено: 03:14 26.08.2021) Ако сте забринути за свој имунитет и желите да га ојачате, знајте да је могуће истовремено уживати у храни. Руски нутрициониста и доктор биолошких наука Александар Мирошников објаснио је која је најбоља храна за наш имунолошки систем.
Специјалиста је пре свега нагласио значај хране која садржи витамин Це, одговоран за производњу интерферона и имуних ћелија. Добра опција је црна рибизла, јер 100 грама ове бобице садржи 22 одсто потребне дневне количине витамина Це.
Витамин А такође је важан за имуне ћелије, а босиљак је његов одличан извор. Дијететичар саветује конзумацију три или четири букетића босиљка дневно. Такође се може комбиновати са зеленом салатом која, захваљујући великој количини витамина Бе који садржи, помаже у борби против стреса.
Мирошников је такође нагласио значај
мирођије за јачање имунитета. Фитонциди које садржи имају антибактеријска својства, објаснио је нутрициониста у интервјуу за
руски канал Москва 24.
Све ове биљке се добро комбинују са гамборима, каже нутрициониста, јер су морски плодови богати протеинима који помажу нашем имунитету.