https://sputnikportal.rs/20210618/ruski-doktor-otkriva-zasto-meso-ne-treba-kombinovati-sa-nekim-namirnicama-1125685349.html
Руски доктор открива шта не треба јести са месом
Руски доктор открива шта не треба јести са месом
Sputnik Србија
Руски ендокринолог и дијетолог Татјана Бочарова открила је за Спутњик са којим намирницама не би требало месо да се комбинује. 18.06.2021, Sputnik Србија
2021-06-18T22:00+0200
2021-06-18T22:00+0200
2021-08-26T03:13+0200
русија
свет
вести
месо
исхрана
дијета
здрава храна
руски доктори
стил живота
друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112011/92/1120119239_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_afb1d3f9e0bf3f6fd6cbab55d5efa121.jpg
Она препоручује да је корисније да се уз месо попије чаша воде или лимунада, него кафа или чај, јер полифенол танин, који се налази у тим напицима, такође снижава апсорпцију гвожђа.Прочитајте још:
https://sputnikportal.rs/20210611/zasto-bi-trebalo-jesti-vise-hleba-1125581051.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/112011/92/1120119239_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_1dbfa1e8e4bebdca019000ccb48433f2.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
русија, свет, вести, месо, исхрана, дијета, здрава храна, руски доктори, стил живота, друштво
русија, свет, вести, месо, исхрана, дијета, здрава храна, руски доктори, стил живота, друштво
Руски доктор открива шта не треба јести са месом
22:00 18.06.2021 (Освежено: 03:13 26.08.2021) Руски ендокринолог и дијетолог Татјана Бочарова открила је за Спутњик са којим намирницама не би требало месо да се комбинује.
„Месо и млечни производи не би требало да се узимају током једног оброка. Ствар је у томе да калцијум, који се налази у сиревима, млеку, јогуртима, умањује апсорпцију гвожђа за 50-60 процената. Потребно је то имати у виду када је реч о исхрани деце, трудница и пацијената који болују од анемије“, сматра Бочарова.
Она препоручује да је корисније да се уз месо попије чаша воде или лимунада, него кафа или чај, јер полифенол танин, који се налази у тим напицима, такође снижава апсорпцију гвожђа.
„Поред тога, месо се теже вари са храном која садржи скроб: хлебом, кромпиром, кукурузом и макаронама. Због тога, пацијенти који имају вишак килограма би требало да месо комбинују са поврћем“, рекла је Бочарова.