00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОРБИТА КУЛТУРЕ
10:00
120 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
У којој књижевној епохи живимо
16:00
120 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Живот је као бокс: Научите да примате ударце, али задате победнички
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Пречник страним речима и изразима“
20:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Неко лаже: Трамп или Зеленски
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Руски доктор открива шта не треба јести са месом

CC0 / Pixabay / Сирово месо може бити извор многих бактерија...
Сирово месо може бити извор многих бактерија... - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Пратите нас
Руски ендокринолог и дијетолог Татјана Бочарова открила је за Спутњик са којим намирницама не би требало месо да се комбинује.
„Месо и млечни производи не би требало да се узимају током једног оброка. Ствар је у томе да калцијум, који се налази у сиревима, млеку, јогуртима, умањује апсорпцију гвожђа за 50-60 процената. Потребно је то имати у виду када је реч о исхрани деце, трудница и пацијената који болују од анемије“, сматра Бочарова.
Хлеб треба јести умерено. - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2021
Зашто би требало јести више хлеба
Она препоручује да је корисније да се уз месо попије чаша воде или лимунада, него кафа или чај, јер полифенол танин, који се налази у тим напицима, такође снижава апсорпцију гвожђа.
„Поред тога, месо се теже вари са храном која садржи скроб: хлебом, кромпиром, кукурузом и макаронама. Због тога, пацијенти који имају вишак килограма би требало да месо комбинују са поврћем“, рекла је Бочарова.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала