Олимпијске игре у Токију

Бес српске хероине

Ивана Шпановић, српска репрезентативка, била је веома разочарана и љута на себе после освајања четвртог места на Олимпијским играма у дисциплини скок удаљ.
Sputnik
Она није успела да уђе у борбу за медаље, иако је била један од фаворита у такмичењу.
„Када не урадиш оно што си планирао, онда ти је сасвим свеједно који је пласман. Била је ово 'најјефтинија' златна медаља која је могла да се освоји", рекла је Шпановић за РТС.
Српска рекордерка и бронзана из Рија је најбољи резултат у финалу остварила у другој серији када је скочила шест метара и 91 центиметар, што је за девет центиметра мање него што је скакала у квалификацијама.
Олимпијске игре у Токију
Ивана Шпановић без медаље!
„Немам потребу било шта да кажем – завршило се како се завршило. Вероватно ћу сутра знати шта да кажем, прво себи па онда и свима осталима. У сваком случају, хвала на подршци", рекла је Шпановић.
Подсетимо, Шпановићева је у квалификацијама извела најбољи скок, тачно 7 метара, али овог пута није успела да понови тај резултат.
Злато је освојила Немица Малаика Михамбо која је у последњој серији скочила 7 метара. Сребро је узела Американка Бритни Рис са 6.97. Бронзу је освојила Есе Брум из Нигерије која је имала такође скок 6.97, али лошији други скок.
Олимпијске игре у Токију
„Новак се не плаши да уђе у ровове“
Коментар