Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Бес српске хероине

© AP Photo / Matthias SchraderИвана Шпановић
Ивана Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Пратите нас
Ивана Шпановић, српска репрезентативка, била је веома разочарана и љута на себе после освајања четвртог места на Олимпијским играма у дисциплини скок удаљ.
Она није успела да уђе у борбу за медаље, иако је била један од фаворита у такмичењу.
„Када не урадиш оно што си планирао, онда ти је сасвим свеједно који је пласман. Била је ово 'најјефтинија' златна медаља која је могла да се освоји", рекла је Шпановић за РТС.
Српска рекордерка и бронзана из Рија је најбољи резултат у финалу остварила у другој серији када је скочила шест метара и 91 центиметар, што је за девет центиметра мање него што је скакала у квалификацијама.
Српска атлетичарка Ивана Шпановић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Ивана Шпановић без медаље!
„Немам потребу било шта да кажем – завршило се како се завршило. Вероватно ћу сутра знати шта да кажем, прво себи па онда и свима осталима. У сваком случају, хвала на подршци", рекла је Шпановић.
Подсетимо, Шпановићева је у квалификацијама извела најбољи скок, тачно 7 метара, али овог пута није успела да понови тај резултат.
Злато је освојила Немица Малаика Михамбо која је у последњој серији скочила 7 метара. Сребро је узела Американка Бритни Рис са 6.97. Бронзу је освојила Есе Брум из Нигерије која је имала такође скок 6.97, али лошији други скок.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Олимпијске игре у Токију
„Новак се не плаши да уђе у ровове“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала