Олимпијске игре у Токију

Надал губи конце – напао Ђоковића „на невиђено“ и уплео се у сопствене речи

Рафаел Надал, шпански тенисер, потпуно је изненадио негативним коментарима на рачун Новака Ђоковића, али је потом све своје речи поништио признањем да није ни гледао дуел српског тенисера и Пабла Карења Бусте у мечу за треће место на Олимпијским играма.
Sputnik
Ђоковић је доживео колапс у два последња меча у Токију, најпре је поражен од Александра Зверева у полуфиналу, а затим је изгубио од Карења Бусте.
Ђоковић је имао велике физичке проблеме, али је и емотивно био исцрпљен што је и било видљиво пошто је неколико пута ударао рекетом о подлогу.
Једном приликом је чак бацио рекет на празне трибине, што је Надал описао као веома опасно, те упутио критике на рачун Ђоковића.
Олимпијске игре у Токију
Надал је искористио прилику да засоли Ђоковићеву рану
„Срећом да никога није било на трибинама и да се ништа није десило, али постоје ствари које се дешавају с времена на време“, рекао је Надал.
Ипак, у јавност је стигла и информација да Надал све то није ни видео?!
„Рафа је признао да није гледао меч Ђоковића и Карења Бусте, али је упутио честитке земљаку“, навео је портал cvbj.biz.
Надал није учествовао на Олимпијским играма, он је после пораза од Ђоковића на Ролан Гаросу пропустио и Вимблдон, а све је то образложио жељом да продужи своју каријеру и прикупи снагу за Ју-ес опен.
Међутим, нешто више од месец и по дана касније Надал је „променио плочу“ и дао друго образложење које су пренели медији.
„Рафаел Надал се враћа из повреде стопала после готово два месеца и наступиће у Вашингтону, како би се припремио за такмичење на Ју-ес опену“, навео је АФП.
Истине ради, Надал већ годинама има проблема са стопалом и мора да носи посебне ортопедске патике, али после пораза од Ђоковића није било помена тога, већ је одустајање од Вимблдона и Олимпијских игара образложено жељом да се – одмори.
Подсетимо, Ђоковић је освајањем Вимблдона изједначио свој број Гренд слем титула са Надалом и Роџером Федерером, што је сасвим сигурно један од разлога за драстичне реакције шпанског тенисера према српском играчу.
Сезона лова на Ђоковића, а он наставља да мења историју
Олимпијске игре у Токију
Откривена истина – зашто су Новаку изврнуте речи?
Олимпијске игре у Токију
Медведев: Хвала Ђоковићу!
Коментар