Специјалиста је за портал „Доктор Питер“ навела три руска производ која организам могу припремити за хладније време, а то су усољена харинга, кисели купус и кисели краставци.
Усољена харинга садржи велику количину масних киселина омега-3, које срцу пружају заштиту од атеросклерозе, јачају имунитет и нервни систем. Поред тога омега-3 киселине помажу у раду мозга и нормализују вид. Риба је такође и одличан извор витамина А, Д и Е који разлажу масти о организму. Како би се смањила количина соли у организму дијетолог је саветовала да се риба потопи у воду и конзумира у малим количинама.
Она је навела и да се кисели купус одлично вари. Поред тога, бактерије које стварају метаболите (продукте метаболизма) омогућавају да се одржи правилна функција желуца и црева. Како би кисели купус био користан за организам потребно је да се конзумира 80-120 грама пре главног оброка. На овај начин ће купус стимулисати апетит, нахранити организам витаминима и хранљивим састојцима и побољшати варење.
Кисели краставци су корисни ферментисани производ. Чак ће и мала количина киселих краставаца појачати лучење желудачног сока и побољшати варење, резимирала је Иљенко.