https://sputnikportal.rs/20210901/vikend-ruski-dijetolog-tri-ruska-jela-pripremaju-organizam-za-hladnije-vreme-1129339295.html
Руски нутрициониста: Три руска јела припремају организам за хладније време
Руски нутрициониста: Три руска јела припремају организам за хладније време
Sputnik Србија
Традиционална руска кухиња може много допринети здрављу. Како је рекла дијетолог Галина Иљенко, за нас можда уобичајени производи могу побољшати рад мозга, лако се варе и хране организам неопходним витаминима.
2021-09-01T14:20+0200
2021-09-01T14:20+0200
2021-09-01T14:01+0200
русија
русија
исхрана
здравље
руска јела
руски лекар
медицина
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111098/13/1110981387_0:295:2592:1753_1920x0_80_0_0_fada4698d0934f0a7ec1a16d291b62f6.jpg
Специјалиста је за портал „Доктор Питер“ навела три руска производ која организам могу припремити за хладније време, а то су усољена харинга, кисели купус и кисели краставци.Усољена харинга садржи велику количину масних киселина омега-3, које срцу пружају заштиту од атеросклерозе, јачају имунитет и нервни систем. Поред тога омега-3 киселине помажу у раду мозга и нормализују вид. Риба је такође и одличан извор витамина А, Д и Е који разлажу масти о организму. Како би се смањила количина соли у организму дијетолог је саветовала да се риба потопи у воду и конзумира у малим количинама.Она је навела и да се кисели купус одлично вари. Поред тога, бактерије које стварају метаболите (продукте метаболизма) омогућавају да се одржи правилна функција желуца и црева. Како би кисели купус био користан за организам потребно је да се конзумира 80-120 грама пре главног оброка. На овај начин ће купус стимулисати апетит, нахранити организам витаминима и хранљивим састојцима и побољшати варење.Кисели краставци су корисни ферментисани производ. Чак ће и мала количина киселих краставаца појачати лучење желудачног сока и побољшати варење, резимирала је Иљенко.
https://sputnikportal.rs/20210618/ruski-doktor-otkriva-zasto-meso-ne-treba-kombinovati-sa-nekim-namirnicama-1125685349.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111098/13/1110981387_0:52:2592:1996_1920x0_80_0_0_4e988b2714307efce06edaca5a67a480.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
русија, руски лекар, дијетолог, хранљиви састојци, руска јела, здравље, rusija, ruski lekar, dijetolog, hranljivi sastojci, ruska jela, zdravlje
русија, руски лекар, дијетолог, хранљиви састојци, руска јела, здравље, rusija, ruski lekar, dijetolog, hranljivi sastojci, ruska jela, zdravlje
Руски нутрициониста: Три руска јела припремају организам за хладније време
Традиционална руска кухиња може много допринети здрављу. Како је рекла дијетолог Галина Иљенко, за нас можда уобичајени производи могу побољшати рад мозга, лако се варе и хране организам неопходним витаминима, киселинама и хранљивим састојцима.
Специјалиста је за портал „Доктор Питер“ навела три руска производ која организам могу припремити за хладније време, а то су усољена харинга, кисели купус и кисели краставци.
Усољена харинга садржи велику количину масних киселина омега-3, које срцу пружају заштиту од атеросклерозе, јачају имунитет и нервни систем. Поред тога омега-3 киселине помажу у раду мозга и нормализују вид. Риба је такође и одличан извор витамина А, Д и Е који разлажу масти о организму. Како би се смањила количина соли у организму дијетолог је саветовала да се риба потопи у воду и конзумира у малим количинама.
Она је навела и да се кисели купус одлично вари. Поред тога, бактерије које стварају метаболите (продукте метаболизма) омогућавају да се одржи правилна функција желуца и црева. Како би кисели купус био користан за организам потребно је да се конзумира 80-120 грама пре главног оброка. На овај начин ће купус стимулисати апетит, нахранити организам витаминима и хранљивим састојцима и побољшати варење.
Кисели краставци су корисни ферментисани производ. Чак ће и мала количина киселих краставаца појачати лучење желудачног сока и побољшати варење, резимирала је Иљенко.