Воће и било која друга храна
Ако, на пример, поједете поморанџу са било којом другом врстом хране, у цревима се ствара „гужва“ што изазива надутост, подригивање и друге непријатне последице. Само воће се веома брзо вари.
Краставци и парадајз
Тешко је рећи да је ова комбинација корисна, иако их много људи једе заједно. Краставци и парадајз се другачије варе. Желудац може да свари једно, али ће с другим тај процес ићи теже. Због тога вам таква салата може „тешко пасти“. Поврх тога, у организму се ствара вишак соли што може довести до болести бубрега и отицања.
Кромпир и месо
Ова комбинација хране, веома популарна на нашој трпези, веома се тешко вари. Месо је богато протеинима, а кромпир угљеним хидратима. Уколико их заједно једете може доћи до надимања и отежаног варења.
Кафа са кроасанима или сендвичима
Кроасани су сами по себи „тешки“, јер се ради о тесту, масни су и калорични и сами по себи повећавају ниво шећера у крви. Ако уз њих пијете кафу, ниво шећера у крви се повећава до 65 одсто, што честом употребом може довести до дијабетеса типа два.
Млеко
Комбинација млека са било којим воћем, кокосом, орасима, месом, јајима, јогуртом, пасуљем, сочивом и поврћем може довести до отежаног варења и надутости.