РУСИЈА

Удар на желудац: Храна коју никако не би требало комбиновати

Конзумирањем једне врсте хране помажемо организму да ефикасније функционише, саветују научници. Међутим, већина људи не може ни да замисли како се комбиновање неспојивих производа може одразити на стање унутрашњих органа и целокупно здравље.
Sputnik

Воће и било која друга храна

Ако, на пример, поједете поморанџу са било којом другом врстом хране, у цревима се ствара „гужва“ што изазива надутост, подригивање и друге непријатне последице. Само воће се веома брзо вари.

Краставци и парадајз

Тешко је рећи да је ова комбинација корисна, иако их много људи једе заједно. Краставци и парадајз се другачије варе. Желудац може да свари једно, али ће с другим тај процес ићи теже. Због тога вам таква салата може „тешко пасти“. Поврх тога, у организму се ствара вишак соли што може довести до болести бубрега и отицања.

Кромпир и месо

Ова комбинација хране, веома популарна на нашој трпези, веома се тешко вари. Месо је богато протеинима, а кромпир угљеним хидратима. Уколико их заједно једете може доћи до надимања и отежаног варења.

Кафа са кроасанима или сендвичима

Кроасани су сами по себи „тешки“, јер се ради о тесту, масни су и калорични и сами по себи повећавају ниво шећера у крви. Ако уз њих пијете кафу, ниво шећера у крви се повећава до 65 одсто, што честом употребом може довести до дијабетеса типа два.

Млеко

Комбинација млека са било којим воћем, кокосом, орасима, месом, јајима, јогуртом, пасуљем, сочивом и поврћем може довести до отежаног варења и надутости.
РУСИЈА
Топ шест најопаснијих дијета
Коментар