https://sputnikportal.rs/20211002/udar-na-zeludac-hrana-koju-nikako-ne-bi-trebalo-kombinovati-1130358806.html
Удар на желудац: Храна коју никако не би требало комбиновати
Удар на желудац: Храна коју никако не би требало комбиновати
Sputnik Србија
Конзумирањем једне врсте хране помажемо организму да ефикасније функционише, саветују научници. Међутим, већина људи не може ни да замисли како се комбиновање... 02.10.2021, Sputnik Србија
2021-10-02T16:10+0200
2021-10-02T16:10+0200
2021-10-02T16:10+0200
русија
русија
медицина
здравље
храна
руска медицина
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/12/1129924937_0:175:3103:1920_1920x0_80_0_0_18fd1f5a63bb670edc515b264e4c862d.jpg
Воће и било која друга хранаАко, на пример, поједете поморанџу са било којом другом врстом хране, у цревима се ствара „гужва“ што изазива надутост, подригивање и друге непријатне последице. Само воће се веома брзо вари.Краставци и парадајзТешко је рећи да је ова комбинација корисна, иако их много људи једе заједно. Краставци и парадајз се другачије варе. Желудац може да свари једно, али ће с другим тај процес ићи теже. Због тога вам таква салата може „тешко пасти“. Поврх тога, у организму се ствара вишак соли што може довести до болести бубрега и отицања.Кромпир и месоОва комбинација хране, веома популарна на нашој трпези, веома се тешко вари. Месо је богато протеинима, а кромпир угљеним хидратима. Уколико их заједно једете може доћи до надимања и отежаног варења.Кафа са кроасанима или сендвичимаКроасани су сами по себи „тешки“, јер се ради о тесту, масни су и калорични и сами по себи повећавају ниво шећера у крви. Ако уз њих пијете кафу, ниво шећера у крви се повећава до 65 одсто, што честом употребом може довести до дијабетеса типа два. МлекоКомбинација млека са било којим воћем, кокосом, орасима, месом, јајима, јогуртом, пасуљем, сочивом и поврћем може довести до отежаног варења и надутости.
https://sputnikportal.rs/20210928/top-sest-najopasnijih-dijeta-1130242389.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/12/1129924937_262:0:2991:2047_1920x0_80_0_0_cd0ee229ac243603c04f1e80993cf031.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
русија, медицина, здравље, храна, руска медицина
русија, медицина, здравље, храна, руска медицина
Удар на желудац: Храна коју никако не би требало комбиновати
Конзумирањем једне врсте хране помажемо организму да ефикасније функционише, саветују научници. Међутим, већина људи не може ни да замисли како се комбиновање неспојивих производа може одразити на стање унутрашњих органа и целокупно здравље.
Воће и било која друга храна
Ако, на пример, поједете поморанџу са било којом другом врстом хране, у цревима се ствара „гужва“ што изазива надутост, подригивање и друге непријатне последице. Само воће се веома брзо вари.
Тешко је рећи да је ова комбинација корисна, иако их много људи једе заједно. Краставци и парадајз се другачије варе. Желудац може да свари једно, али ће с другим тај процес ићи теже. Због тога вам таква салата може „тешко пасти“. Поврх тога, у организму се ствара вишак соли што може довести до болести бубрега и отицања.
Ова комбинација хране, веома популарна на нашој трпези, веома се тешко вари. Месо је богато протеинима, а кромпир угљеним хидратима. Уколико их заједно једете може доћи до надимања и отежаног варења.
Кафа са кроасанима или сендвичима
Кроасани су сами по себи „тешки“, јер се ради о тесту, масни су и калорични и сами по себи повећавају ниво шећера у крви. Ако уз њих пијете кафу, ниво шећера у крви се повећава до 65 одсто, што честом употребом може довести до дијабетеса типа два.
Комбинација млека са било којим воћем, кокосом, орасима, месом, јајима, јогуртом, пасуљем, сочивом и поврћем може довести до отежаног варења и надутости.