СПОРТ

Да ли је ово решење за Блиски исток: „Зашто да не сањамо?“

Председник ФИФА Ђани Инфантино предложио је да Светско првенство у фудбалу 2030. године буде одржано у Израелу и суседним земљама, укључујући и Палестину.
Sputnik
Наредни Мундијал биће одржан у Катару 2022. године, а а већ су се појавиле заједничке кандидатуре за СП 2030 године, те би према писању светских медија првенство поново могло у тај регион.
Првенство света 2026. године биће одржано у Сједињеним Америчким Државама, Канади и Мексику, а биће то први пут да ће се надметати 48 репрезентација.
Увелико се прича и о Мундијалу 2030. године, где је први човек Међународне куће фудбала (ФИФА) Ђани Инфантино поручио да не види ништа спорно да организација буде поверена Блиском истоку како би се поменути регион ујединио и помирио, бар на неко време.
„Зашто не можемо да сањамо о Светском првенству у Израелу и суседним земљама? С обзиром на потписвање Абрахамског споразума (Уједињени Арапски Емирати и Бахреин потписали за Израелом), зашто не бисмо одржали турнир у Израелу и суседним земљама Блиског истока, укључујући и Палестину?“, изјавио је Инфантино после састанка са израелским премијером Нафталијем Бенетом.
Подсетимо, Ђани Инфантино један је од заговорника идеје да Мундијал буде одржан на сваке две године, уместо на четири, што је тренутно случај.
СПОРТ
Човек који је Русији донео игру и песму /видео/
СПОРТ
Преседан – Енглези и Мађари заменили улоге?! /фото, видео/
Коментар