РУСИЈА

Руски лекар разбио мит о црвеном месу

Умерена употреба црвеног меса не повећава ризик за развој кардиоваскуларних болести, рекао је познати руски лекар Александар Мјасников.
Sputnik
Према његовим речима, до 2020. године цео свет је другачије мислио.

„Пре појаве вируса корона смо погледали податке који су се годинама прикупљали на тему меса и његове повезаности са појавом атеросклерозе и других обољења. Испоставило се да не постоје поуздани подаци о тој повезаности“, истакао је Мјасников.

„Црвено месо у великим количинама може да повећа ризик од онколошких обољења црева. Што се тиче срца, за сада нисмо најсигурнији … Данас се о томе не говори тако категорички како са говорило деценијама раније“, додао је он.
Доктор је посаветовао да се црвено месо умерено конзумира, максимално три пута недељно.
РУСИЈА
Шта ће се десити ако престанете да једете месо: Руски лекари упозоравају на последице
Коментар