https://sputnikportal.rs/20211027/ruski-lekar-razbio-mit-o-crvenom-mesu-1131039910.html
Руски лекар разбио мит о црвеном месу
Руски лекар разбио мит о црвеном месу
Sputnik Србија
Умерена употреба црвеног меса не повећава ризик за развој кардиоваскуларних болести, рекао је у емисији телевизије „Росија 1“ лекар и водитељ Александар Мјасников.
2021-10-27T22:25+0200
2021-10-27T22:25+0200
2021-10-27T22:25+0200
русија
русија
исхрана
медицина
здравље
месо
руска медицина
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/01/16/1124444061_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_a3178abad15a52ca58b30a5839b1935d.jpg
Према његовим речима, до 2020. године цео свет је другачије мислио.„Црвено месо у великим количинама може да повећа ризик од онколошких обољења црева. Што се тиче срца, за сада нисмо најсигурнији … Данас се о томе не говори тако категорички како са говорило деценијама раније“, додао је он.Доктор је посаветовао да се црвено месо умерено конзумира, максимално три пута недељно.
https://sputnikportal.rs/20211003/sta-ce-se-desiti-ako-prestanete-da-jedete-meso-ruski-lekari-upozoravaju-na-posledice-1130344154.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/01/16/1124444061_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_c0a6807cc63bf921d6e00d9761b220b8.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
руски лекар, месо, исхрана, здравље, ruski lekar, meso, ishrana, zdravlje
руски лекар, месо, исхрана, здравље, ruski lekar, meso, ishrana, zdravlje
Руски лекар разбио мит о црвеном месу
Умерена употреба црвеног меса не повећава ризик за развој кардиоваскуларних болести, рекао је познати руски лекар Александар Мјасников.
Према његовим речима, до 2020. године цео свет је другачије мислио.
„Пре појаве вируса корона смо погледали податке који су се годинама прикупљали на тему меса и његове повезаности са појавом атеросклерозе и других обољења. Испоставило се да не постоје поуздани подаци о тој повезаности“, истакао је Мјасников.
„Црвено месо у великим количинама може да повећа ризик од онколошких обољења црева. Што се тиче срца, за сада нисмо најсигурнији … Данас се о томе не говори тако категорички како са говорило деценијама раније“, додао је он.
Доктор је посаветовао да се црвено месо умерено конзумира, максимално три пута недељно.