РУСИЈА

Руски нутрициониста: Када кромпир може да буде опасан

Кромпир је корисна и не најкалоричнија намирница. Ипак, постоје неке особине организма због којих је у исхрани потребно избегавати кромпир, саопштио је нутрициониста Артјем Леонов
Sputnik
Доктор је подсетио да кромпир садржи велики гликемијски индекс – већи од 70 јединица. То је важно да знају људи који морају да воде рачуна о нивоу шећера у крви.
„Њега не треба да користе људи који имају поремећаје у размени угљених хидрата, метаболичке поремећаје и дијабетес“, рекао је нутрициониста у интервјуу Спутњику.
Потребно је имати у виду да постоје људи који имају нетолеранцију на кромпир. Он припада породици биљака Соланум, као и парадајз и плави патлиџан, и може изазвати алергије.
Раније је нутрициониста Михаил Гинзбург саопштио шта је потребно јести у самоизолацији како би се избегло добијање вишка килограма, а у исто време се ојачао имунитет.
ДРУШТВО
Разбијени митови о кромпиру: Неправедно носи предзнак нездраве хране, а у ствари помаже у много чему
Коментар