https://sputnikportal.rs/20211102/ruski-nutricionista-kada-krompir-moze-da-bude-opasan-1131190701.html
Руски нутрициониста: Када кромпир може да буде опасан
Руски нутрициониста: Када кромпир може да буде опасан
Sputnik Србија
Кромпир је корисна и не најкалоричнија намирница. Ипак, постоје неке особине организма због којих је у исхрани потребно избегавати кромпир, саопштио је нутрициониста Артјем Леонов
2021-11-02T10:35+0100
2021-11-02T10:35+0100
2021-11-02T10:35+0100
русија
русија
исхрана
медицина
здравље
кромпир
руски лекар
руска медицина
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111281/72/1112817277_0:160:3073:1888_1920x0_80_0_0_16831516e5b5b98d96bf607b57e2ddc5.jpg
Доктор је подсетио да кромпир садржи велики гликемијски индекс – већи од 70 јединица. То је важно да знају људи који морају да воде рачуна о нивоу шећера у крви.Потребно је имати у виду да постоје људи који имају нетолеранцију на кромпир. Он припада породици биљака Соланум, као и парадајз и плави патлиџан, и може изазвати алергије.Раније је нутрициониста Михаил Гинзбург саопштио шта је потребно јести у самоизолацији како би се избегло добијање вишка килограма, а у исто време се ојачао имунитет.
https://sputnikportal.rs/20210927/razbijeni-mitovi-o-krompiru-nepravedno-nosi-predznak-nezdrave-hrane-a-u-stvari-pomaze-u-mnogo-cemu-1130188557.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111281/72/1112817277_170:0:2901:2048_1920x0_80_0_0_2fe0f27f82fc409eac04fe41fe89b8d7.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
русија, руски лекар, руска медицина, медицина, исхрана, кромпир, rusija, ruski lekar, ruska medicina, medicina, ishrana, krompir
русија, руски лекар, руска медицина, медицина, исхрана, кромпир, rusija, ruski lekar, ruska medicina, medicina, ishrana, krompir
Руски нутрициониста: Када кромпир може да буде опасан
Кромпир је корисна и не најкалоричнија намирница. Ипак, постоје неке особине организма због којих је у исхрани потребно избегавати кромпир, саопштио је нутрициониста Артјем Леонов
Доктор је подсетио да кромпир садржи велики гликемијски индекс – већи од 70 јединица. То је важно да знају људи који морају да воде рачуна о нивоу шећера у крви.
„Њега не треба да користе људи који имају поремећаје у размени угљених хидрата, метаболичке поремећаје и дијабетес“, рекао је нутрициониста у интервјуу Спутњику.
Потребно је имати у виду да постоје људи који имају нетолеранцију на кромпир. Он припада породици биљака Соланум, као и парадајз и плави патлиџан, и може изазвати алергије.
Раније је нутрициониста Михаил Гинзбург саопштио шта је потребно јести у самоизолацији како би се избегло добијање вишка килограма, а у исто време се ојачао имунитет.