Према његовим речима, туњевина може бити један од тих опасних производа. Разлог томе је што ова риба током свог живота акумулира тешке метале, између осталог и живу.
„Важно је да се схвати да је туњевина велика риба која може дуго да живи. А што риба дуже живи она може и више штетних материја да акумулира“, саопштио је доктор телевизији „Москва 24“.
Арзамасцев је упозорио и љубитеље инстант овсене каше да она може да доведе до поремећаја метаболизма јер се брзо вари.
„Постоје овсене пахуљице, а постоје и цела зрна овса. Зобене пахуљице су врста производа који се најбрже прерађује“, додао је доктор.
Он сматра и да јогурт може бити штетан.
„Да би јогурт био укуснији, произвођачи у њега додају поред воћа и конзервансе, боје и шећере“, навео је доктор.
Поред тога, Арзамасцев је посаветовао да се приликом куповине јабука из других земаља обрати пажња.
„Пре свега ти плодови су доста обрађени. Њихова кожа је прекривена воском како би билe лепe, а на њих се наносе и супстанце против гљивица како би се заштитиле од паразита и гљивица током транспорта“, упозорио је нутрициониста.