СПОРТ

Последњи поздрав великом Момчилу Моци Вукотићу /видео, фото/

У уторак 7. децембра одржана је комеморација легендарном фудбалеру Партизана Момчилу Моци Вукотићу, на којој су говориле бројне познате личности.
Sputnik
Вукотић је преминуо 3. децембра после тешке болести, а на његову комеморацију дошли су бројни великани српског фудбала.
У првим редовима били су познати и познати звездаши као што су Драган Џајић и Владимир Пижон, док су присуствовали и чланови црно-белог табора као што су Ненад Бјековић, Лазар Марковић, Ивица Краљ, Саша Илић, као и кошаркашка легенда Душко Вујошевић.
Био је ту и генерални директор ФКЦЗ Звездан Терзић са комплетним руководством клуба, председник КК Партизан Остоја Мијаиловић, председник ФК Партизан Милорад Вучелић, министар Вања Удовичић, бивши селектор репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић...
Момчило Моца Вукотић комеморација
„Момчило Моца Вукотић је по свим данашњим владајућим правилима био тихи великан. Тиха, а права фудбалска звезда. Ништа ванфудбалски га није занимало, није ништа желео да добије ван терена, већ само на бојном пољу које је фудбалском игралиште. Нема никаквих скандала или афера у његовој каријери, никаквих испада. Моца је био фудбалски велемајстор, потпуно посвећен, поред породице коју је обожавао, такмичењу у спорту, витешком надметању, головима. Богомдани таленат, исказивао је и потврђивао је само на терену. Истрајно је потврђивао љубав према Партизану, што није увек лако. Имао сам генерацијску срећу да га безброј пута гледам, да му се дивим и аплаудирам. На томе сам му посебно захвалан. Ја ћу њему у ту захвалност после ове комеморације запалити и једну цигару. Партизан одаје велико поштовање једном од својих највећих играча у историји и вечно ће га се сећати и бити поносан на Момчила Вукотића. Нека је вечна слава Момчилу Вукотићу“, рекао је Вучелић.
Момчило Моца Вукотић комеморација
„Речи су немоћне да изразе тугу и празнину. У породици, а онда и у нашем Партизану. Када би се у фудбалу, ако и у шаху додељивале титуле велемајстора, онда би она припала Моци. Поносан сам што сам носио дрес у којем се он прославио и ласкало ми је што ме новинари пореде са њим. Увек је био наклоњен младим играчима, борац и оптимиста, чак и када га је болест начела… Увек ће уважавати поштовање свих који црно-беле боје воле… Никада га нећу заборавити. Нека му је вечна слава и хвала на свему што је учинио за Партизан и фудбал у Србији“, рекао је некадашњи капитен Партизана Саша Илић.
СПОРТ
Саша Илић за Спутњик: Моца је Партизан!
Од популарног Моце се опростио и српски уметник Душан Ковачевић.
„Мој драги пријатељ Момчило Моца Вукотић имао је две љубави - породицу и супругу Босу, синове Дејана и Николу са њиховим породицама, његови унуци који су га лечили од тешке болести. Уз њих је раме уз раме био Партизан. О Моци као фудбалери су изречени суперлативи као једном од највећих играча свих времена. Памтимо га по мудрости и виртуозности у чаробној игри с лоптом. Био је велики господин и била ми је част што смо се породично дружили. И што смо 30 година играли мали фудбал с другим великим уметницима. Данас је тужан дан. Чини ми се да нема већег фудбалера који је имао мање неспоразума са људима. Остаће упамћен као пример како можеш дохватити звезде и шетати по земљи истовремено. Памтићу га по елеганцији и осмеху који би вам улепшао дан. Подржао бих идеју Саше Илића да се стадион Партизана назове по Момчилу Моци Вукотићу. Драги пријатељу, почивај у миру“, изјавио је Ковачевић.
Момчило Моца Вукотић комеморација
Фудбалска јавност завијена у црно: „Био си један од највећих“
Пикси се опростио од великог Моце: Чули смо се после Лисабона, био је срећан
Партизанова деца заблистала на опроштају од Моце /фото, видео/
Коментар