- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Последњи поздрав великом Момчилу Моци Вукотићу /видео, фото/

© Miroslav TodorovicМомчило Моца Вукотић комеморација
Момчило Моца Вукотић комеморација - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Пратите нас
У уторак 7. децембра одржана је комеморација легендарном фудбалеру Партизана Момчилу Моци Вукотићу, на којој су говориле бројне познате личности.
Вукотић је преминуо 3. децембра после тешке болести, а на његову комеморацију дошли су бројни великани српског фудбала.
У првим редовима били су познати и познати звездаши као што су Драган Џајић и Владимир Пижон, док су присуствовали и чланови црно-белог табора као што су Ненад Бјековић, Лазар Марковић, Ивица Краљ, Саша Илић, као и кошаркашка легенда Душко Вујошевић.
Био је ту и генерални директор ФКЦЗ Звездан Терзић са комплетним руководством клуба, председник КК Партизан Остоја Мијаиловић, председник ФК Партизан Милорад Вучелић, министар Вања Удовичић, бивши селектор репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић...
© Miroslav TodorovicМомчило Моца Вукотић комеморација
Момчило Моца Вукотић комеморација - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Момчило Моца Вукотић комеморација
„Момчило Моца Вукотић је по свим данашњим владајућим правилима био тихи великан. Тиха, а права фудбалска звезда. Ништа ванфудбалски га није занимало, није ништа желео да добије ван терена, већ само на бојном пољу које је фудбалском игралиште. Нема никаквих скандала или афера у његовој каријери, никаквих испада. Моца је био фудбалски велемајстор, потпуно посвећен, поред породице коју је обожавао, такмичењу у спорту, витешком надметању, головима. Богомдани таленат, исказивао је и потврђивао је само на терену. Истрајно је потврђивао љубав према Партизану, што није увек лако. Имао сам генерацијску срећу да га безброј пута гледам, да му се дивим и аплаудирам. На томе сам му посебно захвалан. Ја ћу њему у ту захвалност после ове комеморације запалити и једну цигару. Партизан одаје велико поштовање једном од својих највећих играча у историји и вечно ће га се сећати и бити поносан на Момчила Вукотића. Нека је вечна слава Момчилу Вукотићу“, рекао је Вучелић.
© Miroslav TodorovicМомчило Моца Вукотић комеморација
Момчило Моца Вукотић комеморација - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Момчило Моца Вукотић комеморација
„Речи су немоћне да изразе тугу и празнину. У породици, а онда и у нашем Партизану. Када би се у фудбалу, ако и у шаху додељивале титуле велемајстора, онда би она припала Моци. Поносан сам што сам носио дрес у којем се он прославио и ласкало ми је што ме новинари пореде са њим. Увек је био наклоњен младим играчима, борац и оптимиста, чак и када га је болест начела… Увек ће уважавати поштовање свих који црно-беле боје воле… Никада га нећу заборавити. Нека му је вечна слава и хвала на свему што је учинио за Партизан и фудбал у Србији“, рекао је некадашњи капитен Партизана Саша Илић.
Момчило Моца Вукотић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
СПОРТ
Саша Илић за Спутњик: Моца је Партизан!
Од популарног Моце се опростио и српски уметник Душан Ковачевић.
„Мој драги пријатељ Момчило Моца Вукотић имао је две љубави - породицу и супругу Босу, синове Дејана и Николу са њиховим породицама, његови унуци који су га лечили од тешке болести. Уз њих је раме уз раме био Партизан. О Моци као фудбалери су изречени суперлативи као једном од највећих играча свих времена. Памтимо га по мудрости и виртуозности у чаробној игри с лоптом. Био је велики господин и била ми је част што смо се породично дружили. И што смо 30 година играли мали фудбал с другим великим уметницима. Данас је тужан дан. Чини ми се да нема већег фудбалера који је имао мање неспоразума са људима. Остаће упамћен као пример како можеш дохватити звезде и шетати по земљи истовремено. Памтићу га по елеганцији и осмеху који би вам улепшао дан. Подржао бих идеју Саше Илића да се стадион Партизана назове по Момчилу Моци Вукотићу. Драги пријатељу, почивај у миру“, изјавио је Ковачевић.
© Miroslav TodorovicМомчило Моца Вукотић комеморација
Момчило Моца Вукотић комеморација - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2021
Момчило Моца Вукотић комеморација
Фудбалска јавност завијена у црно: „Био си један од највећих“
Пикси се опростио од великог Моце: Чули смо се после Лисабона, био је срећан
Партизанова деца заблистала на опроштају од Моце /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала