Пре свега, не треба користити бели хлеб за припрему сендвича, саветује лекарка.
„Требало би да то буде тамни хлеб. Ово је неопходно. Без рафинисаних угљених хидрата у виду белог хлеба. Можете направити сендвич са било којим хлебом од целих житарица или са црним хлебом“, рекла је нутрициониста.
Поента је у томе да обичном сендвичу недостају влакна. Дијанова је истакла да можете да бирате протеине које волите — кобасицу, сир, шунку — али је важно да не заборавите да додате поврће. Ово повећава садржај влакана у сендвичу.
„Важно је додати салату од поврћа или само пар краставаца или парадајза“, наглашава нутрициониста. Поред тога, важно је одржавати одређену пропорцију између састојака.
„Најважније што свако мора да разуме јесте да да би сендвич био заиста здрав, на сваких 100 грама сендвича мора да се дода око 100 грама поврћа или воћа, или боље 200 грама“, додала је лекарка.
Ужина треба да садржи дупло више поврћа од хлеба са месом, кобасицом или сиром и тада ће бити корисна, закључила је она.