Авокадо
Ово воће снижава ниво лошег холестерола и богато је калијумом. Утврђено је да авокадо помаже у регулисању телесне тежине, снижава могућност стварања масти у организму, као и појаву дијабетеса 2. типа.
Пасуљ
У пасуљу се налази велики број влакана и других хранљивих материја које помажу у борби против болести. На пример, конзумирање пасуља спречава појаву онколошких болести, кардиоваскуларних болести и дијабетеса.
Бели лук
Ово поврће смањује ризик од развоја многих болести које су повезане са старењем, уједно је и јак антиоксиданс и има противупална својства.
Кромпир
Сматра се да је бели кромпир штетан с обзиром да садржи велику количину угљених хидрата. Међутим, он организму помаже да се избори са дијабетесом и снижава крвни притисак.
Лосос
Лосос је богат масним киселинама омега-3 које умањују хроничне упале, побољшавају рад срца и смањују могућност појаве болести срца и крвних судова.